άγχος μην με τσιμπήσει κάποιο φίδι.
αυτή είναι η μεγαλύτερη μου φοβία. :( Γειἀ σας είμαι 22 χρονών και είμαι φοιτήτρια......... Όταν ήμουν 5 χρονών (θυμάμαι καλά) ήμουν στο σπίτι ενός θείου μου, καθόμασταν στην αυλή του σπιτιού του και ήταν καλοκαίρι. Το σπίτι του θείου μου είναι κοντά στο σπίτι μου....Εκεί που καθόμασταν μια χαρά, ο θείος μου σοκαρίστηκε. Σηκώθηκε αμέσως από την καρέκλα που καθόταν και μου είπε να μην κουνηθώ και να μην φωνάξω, εγώ εκείνη την στιγμή δεν κατάλαβα γιατί σοκαρίστηκε. Πήρε λοιπόν μία σκούπα και σκότωσε μία οχιά η οποία καθόταν στην κολόνα πίσω από το κεφάλι μου....δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το σκηνικό. Λίγα χρόνια αργότερα όταν πήγαινα τετάρτη δημοτικού, ήμουν με μία φίλη μου έξω από το σπίτι μου και κοιτούσαμε ένα βιβλίο αγγλικών...ξαφνικά άρχισε η φίλη μου να φωνάζει βοήθεια βοήθεια και δεν καταλάβαινα γιατί φώναζε και έτρεχε. Ξαφνικά κοιτάω κάτω και τι να δω? ένας αστρίτης (δηλητηριώδες φίδι, χειρώτερο από την οχιά) είχε ανέβει πάνω στο πόδι μου.Ευτυχώς φορούσα μπότα (ήταν άνοιξη) και δεν ξέρω πως το σκέφτηκα εκείνη την στιγμή και τίναξα το πόδι μου και το φίδι πετάχτηκε κάτω. Άρχισε να με κηνηγάει, ώσπου ένας καλός άγγελος μας έστειλε εκείνη την ώρα μια ξαδέρφη της γιαγιάς μου με τον άντρα της οι οποίοι γυρνούσαν από το βουνό (κρατούσαν ένα πριόνι) και μας είδαν που τρέχαμε και το σκότωσαν εκείνη την στιγμή με το πριόνι. Μετά μας είπαν ότι αν με τσιμπούσε αυτό το φίδι λογικά θα είχα πεθάνει. (ξέχασα να αναφέρω ότι λείπανε από το σπίτι οι δικοί μου εκείνο το μεσημέρι). Από τότε στο χωριό μου έχω συναντήσει και άλλα φίδια και τεράστια μέχρι και δεντροβαλιές, όμως ευτυχώς έτρεχα γρήγορα και δεν με κηνήγησαν. Έτσι λοιπόν μου δημιουργήθηκε αυτή η φοβία, κάθε που είμαι σε εξοχή φοβάμαι μήπως εμφανιστεί κάποιο φίδι. κανένας δεν με καταλαβαίνει και επίσης πολλές φορές σκέφτομαι μήπως όταν πεθάνω πεθάνω από τσίμπημα φιδιού.
πως μπορώ να το ξεπεράσω αυτόν τον φόβο μου; Σας έχει τύχει ποτέ; H σε κάποιον γνωστό σας; ευχαριστώ εκ των προτέρων