Οταν ο πατερας ειναι απων
Γεια σας παιδια.
Θελω να μοιραστω την ιστορια μου μαζι σας κ να μου πειτε την αποψη σας για αυτο το θεμα.
Μεγαλωσα χωρις πατερα, μας αφησε οταν ημουν ενος ετους. Απο παιδι τον αναζητουσα. Ρωτουσα συνεχεια την μητερα μου για εκεινον.
Πολλα κ αμετρητα βραδια εκλαιγα με λυγμους, κ με βασανιζε το ''γιατι'' .
Ολο εφερνα την εικονα οτι τον βρισκω επιτελους κ τον ρωτω το ''ΓΙΑΤΙ??" ,γιατι μας αφησες?
''Αντε με την μητερα μου δεν ταιριαξες δεκτο. Εγω? Εγω σε τι εφταιγα, ημουν μωρο ακομα''
Ξανα κ ξανα το σκεφτομουν. Γεμιζα με μισος μετα..Περασαν τα χρονια..Δημιουργηθηκε ο φοβος εγκαταλειψης..
Στα 21 τον βρισκω. Εντονη κ στρεσογονα εμπειρια. Ειχε ξαναπαντρευτει, κ με δυο παιδια. Μαλιστα το πρωτο παιδι ενα χρονο μικροτερο μου.
Τεσπα περιττο να σας πω πως δεν πληρωσε τπτ κ ποτε. Εξαφανισμενος για 21 χρονια..
Η μητερα μου μου εδωσε τα παντα. Τα παντα. Απλα αυτο που αναρωτιεμαι μεχρι τωρα ειναι το εξης.
Ψυχολογοι ισχυριζονται οτι τα παιδια πρεπει να μεγαλωνουν κ με τους δυο γονεις. Κ η μητερα κ ο πατερας ειναι αναντικαταστατοι. Κ οτι οσα υλικα αγαθα κ αγαπη παιρνει ενα παιδι μονο απο εναν γονιο δεν φτανει. Πρεπει να υπαρχει κ δευτερος γονιος. Αλλιως δημιουργουνται καταλοιπα.
Εχω αρκετους γνωστους που μεγαλωσαν χωρις πατερα. Που τους αφησε ετσι απλα. - Παιδια δεν μιλαμε αν εχει απεβιωσει αλλα να σε παρατησει- κ λοιπον καποιους σαν να μην τους αγγιξε.
Κ απο τα λεγομενα μιας γνωστης που δεν τον γνωρισε ποτε, ειναι μια χαρα. Τωρα αν δεν το δειχνει ειναι αλλο θεμα.
Εμενα μου στοιχισε. Δεν θα μαθω ποτε τι σημαινει η λεξη ''μπαμπας'' την γραφω κ την προφερω κ ειναι εντελως αγνωστη για μενα..
Μετανιωσα που τον γνωρισα. Δεν αξιζε. Μου το ελεγαν να μην παω στην συναντηση αλλα ηθελα επιτελους να τον δω καταμουτρα κ να φωναξω επιτελους το ''γιατι?''
''Γιατι μας αφησες..γιατι με αφησες.. Δεν σου εκανα..?"
Πιστευετε πως παιζει καθοριστικο ρολο η απουσια του πατερα?
Αλλαζει εντελως τον χαρακτηρα του μετεπειτα?