Νομίζω πως έχω διαταραχή Πανικού
Γράφω για πρώτη φορά σε φόρουμ και δε ξέρω αν ανοίγω θέμα κάπου που δεν πρέπει, γι'αυτό συγχωρήστε με. Νομίζω πως έχω αρχίσει να τρελαίνομαι.Θα σας πω την ιστορία μου και τι με έφτασε σε αυτό τον καθημερινό εφιάλτη.Είμαι 26 χρονών και πριν 1 χρόνο είχα την πρώτη μου επαφή με κάτι σαν κρίση πανικού. Αυτή η κρίση κράτησε 2 μέρες λόγω του ότι δοκίμασα για πρώτη φορά ναρκωτικά.Κάπνισα πολύ χόρτο με αποτέλεσμα να αρχίσω να φωνάζω,να μουδιάζω να νιώθω ότι εγκαταλείπω το σώμα μου και πήγα να λιποθυμήσω 3 φορές ένιωθα οτι απειλούμαι.Την δεύτερη μέρα ένιωθα οτι δεν ισορροπεί το μέσα μου με το έξω μου..Σαν να είμαι εγκλωβισμένος σε ένα σώμα.Για να μη στέκομαι πολύ σε αυτό το κομμάτι το ξεπέρασα και δεν ξαναδοκίμασα πότε καμία παράνομη ουσία. 5 μήνες μετά είχα μια σεξουαλική επαφή με μια ιερόδουλη. Είμαι τόσο άτυχος που έσπασε το προφυλακτικό στο τέλος. Αυτό ήταν! Τελείωσε..Για 8 μήνες η ζωή μου έγινε κόλαση..Σκεφτόμουν την αυτοκτονία καθημερινά( ήξερα οτι δε μπορώ να το κάνω) σε περίπτωση που θα είχα κολλήσει κάτι.Έφαγα όλα μου τα λεφτά σε τεστ 4 γενιάς..κάθε μήνα έκανα εξετάσεις και όλα βγήκαν αρνητικά..Οι γιατροί μου είπαν να ηρεμήσω και ότι είμαι βράχος και οτι αν συνεχίσω έτσι θα πάθω ψυχολογικά. Κάθε μέρα είχα κρίσεις πανικού. Θολή όραση,ένιωθα οτι θα τρελαθω, Άρχισα να νιώθω οτι καίω και καυτός ιδρώτας με έλουζε. Ένιωθα οτι απομονώνομαι απο το περιβάλλον και σχεδόν άκουγα κάθε χτύπο της καρδιάς μου. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω κάποιες στιγμές και ένιωθα τόσο αδύναμος και πως ειμαι ένα βήμα πριν τη λιποθυμία.Πολλές φορές ένιωθα ένα μούδιασμα και γενικά είχα όλα τα συμπτώματα που έχω διαβάσει. Τι έκανα για να το αντιμετωπίσω?Μιλούσα με το 166 και με καθησύχαζαν .Το έσκαγα απο το σπίτι 4 τα ξημερώματα και έπαιρνα τους δρόμους..Περπατούσα μέχρι να εξαντληθώ για να γυρίσω σπίτι και να μπορέσωνα κοιμηθώ για να μη ξέρω οτι υπάρχω. Όλα αυτά τα ξεπέρασα παίρνοντας στα χέρια μου τα χαρτιά απο της εξετάσεις και μιλώντας σε φίλους για το πρόβλημα μου..Όλα καλά..Πέρασαν τόσοι μήνες και ξαφνικά εκεί που ζω φυσιολογικά..Να το πάλι..Χωρίς λόγο αρχίζω να αγχώνομαι.Τα βράδια με πιάνει έντονη νευρικότητα και φοβάμαι μήπως πεθάνω..Φοβάμαι οτι θα τρελαθώ. Βγαίνω έξω με παρέα και ξαφνικά δεν μπορώ να έστιάσω πουθενά την προσοχή μου,νιώθω πως θα λιποθυμήσω και θέλω να φύγω απο κει που είμαι. Μέσα μου δίνω μάχη και λέω θα τα καταφέρεις όλα είναι στο μυαλό σου. Προσπάθησε να κάνεις θετικές σκέψεις.Και αν νιώθεις οτι θα λιποθυμήσεις αστο να γίνει- ΔΕ θα γίνει-είναι ψευδή σήματα του εγκεφάλου. Είμαι κατά της χρήσης φαρμάκων και πιστεύω στην αυθυποβολή.Αν καταφέρω και νικησω τον εαυτό μου δε χρειάζομαι φάρμακα.Πλέον νιώθω οτι έχω αρχίσει να σπάω.Συνέχεια σκέφτομαι πως είμαστε ένα τίποτα σε αυτή τη ζωή και οτι αν πάθω κάτι δε θα ξανα υπάρξω..Είναι όλο τόσο άδικο. Έχω αρχίσει να μπαίνω στην αγοραφοβια.Θέλω να ξέρω οτι είμαι κοντά σε κάποιο νοσοκομείο.Νίωθω ότι δε με χωρά ο τόπος..Έχω δύσπνοιες και προσπαθώ κάθε μέρα να με καθησυχάζω.Είμαι σα ζόμπι όποτε αρχίζει να νυχτώνει..Εκεί που λάτρευα τη νύχτα.Πλέον με φοβίζει.Έχω αρχίσει να μη με αναγνωρίζω και νομίζω πως ειμαι ψυχοπαθείς..Θα πάω να μιλήσω σε κάποιον ψυχολόγο και θα του πω να με στείλει σε ψυχίατρο να μου δώσει ηρεμιστικά.Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτό το άσχημο κομμάτι της ζωής μου γιατί χρειάζομαι παρηγοριά.Νιώθω μόνος μου σε όλο αυτό.