λίστα με κοινωνικές υπηρεσίες
Με αφορμή τη συζήτηση με τη vythos, θα ήθελα να προτείνω στον administrator, αλλά και στα μέλη του e-psychology να φτιάξουμε όλοι μαζί μια λίστα με κοινωνικές υπηρεσίες και φορείς σχετικούς με την ψυχική υγεία.
Αυτό, πιστεύω, θα βοηθήσει και όσους αναζητούν βοήθεια για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και τους ίδιους τους επαγγελματίες, που είναι απαραίτητο να είναι ενημερωμένοι.
Τι λέτε?
Τα ακραία περιστατικά στο σκοτάδι
τα ακραία περιστατικά ειναι αυτά που δυστυχώς δεν καταγγέλονται.
Εχω φίλη που ο γιατρός της την πίεσε ψυχολογικά να συνάψει ερωτικές σχέσεις μαζί της , ανακατεύτηκε και στη εοιχειρησή της καταστάσεις κινηματογραφικές και βέβαια αυτή αρνείται να τον καταγγείλει και αν μη τι άλλο να προστατεύσει άλλους ανθρώπους.
Ενα άλλο παιδί που γνώρισα βρέθηκε σε ψυχιατρική κλινική απομονωμένος γαιτί ο ψυχίατρος του \"τα πήρε\" από τον αδελφό του για να του αρπάξει το μερίδιο στην εταιρεία προσπαθώντας να βγάλει τρελλό τον μεγάλο αδελφό που υπέφερε από μελαγχολία.
Τι απομένει για καταγγελία όταν δεν καταγγέλουμε τα ακραία? Αντε η ακριβή συνεδρία και οι αποδείξεις που δεν κόβονται? Εντάξει να παει το ΣΔΟΕ να τους κάνει νταντα.
Με έχει πιάσει η γκρίνια μου παρόλο που δεν ταλαιπωρήθηκα πολυ με τους γιατρούς . Γνώρισα και συνεχίζω να γνωρίζω όμως ανθρώπους που υποφέρουν αρκετά από τους ψυχιάτρους. Και μου κάνει εντύπωση ότι ενω ο κόσμος καταγγέλει πιο εύκολα εναν γιατρό γιατί κατα τη γνώμη του έκανε λάθος και βγαίνουν τόσα περιστατικά στα \"παράθυρα\" ειναι μηδενικές οι καταγγελίες για ψυχιάτρους. Τι να καταγγείλεις ? Θα σε πουν αμέσως τρελλό , προβληματικό και καθάρισε ο dr.
Παιδιά, τα μάτια μας ανοικτά. Να απομακρυνόμαστε αμέσως αν ο γιατρός δεν μας εμπνέει εμπιστοσύνη, αν κάτι δεν μας παει καλά. Τουλάχιστον αυτό. Να φεύγουμε ! ΠΟτε μα ποτε μην συνεχίστε με κάποιον γιατρό που για τον Α ή Β λογω δεν τον εμπιστεύεστε πια.
Μ α κ ρ ι ά !