Originally Posted by
mariposa7
Να'σαι καλά!Το διδακτορικό για αστείο το είπα, γιατί πιστεύω πλέον ότι γεννήθηκα με κατάθλιψη, το έχω ζήσει τόσο πολύ σε τόσες φάσεις που πλέον έχω συμφιλιωθεί με το σπορ.... Δηλ. άμα με ρώταγες για 1 περίοδο της ζωής μου που να ήταν ευτυχισμένη δεν θα έβρισκα ούτε 1!Τώρα αν κ ήταν το απωθημένο μου ιατρική δε σπούδασα γιατί δυστυχώς με αποθαρρύνανε οι γονείς μου, ήταν κ οι συγκυρίες περίεργες οπότε ήρθε κ έδεσε. Νομική κ ΑΣΟΕΕ έχω τελειώσει, συν κάτι παράλληλα σε λογιστική, γερμανική φιλολογία κλπ. Ουδεμία σχέση με ιατρική δηλ..... Αλλά για τη διπολική έκατσα κ διάβασα πολλά γιατί δεν ήξερα πώς να αντιμετωπίσω την κατάσταση κ πώς να χειριστώ τον άνθρωπο αυτόν. Βέβαια έχω κάποιες απορίες γιαυτό κ ρωτάω ανθρώπους που το ξέρουν από πρώτο χέρι ή το έχουν ζήσει περισσότερο από μένα. Στη σχολή είχαμε διδαχτεί τη μανιοκατάθλιψη ως νόσο που δικαιολογεί πχ τη στέρηση της γονικής επιμέλειας ή τη θέση σε μερική ή ολική δικαστική συμπαράσταση (δηλ. δεν έχεις το δικαίωμα να διαχειριστείς την περιουσία σου χωρίς άδεια κ συναίνεση από αυτόν που το δικαστήριο σου έχει θέσει ως συμπαραστάτη κλπ), αλλά δεν μας εξήγησε κανείς ποτέ τί είναι αυτή η νόσος, αυτό υποτίθεται αποδεικνύεται στο δικαστήριο με έγγραφα από δημόσια νοσοκομεία κλπ. Οπότε τώρα κάθησα κ ασχολήθηκα με την ουσία της υπόθεσης. Οι απαντήσεις σας πάντως με βοηθούν πολύ οπότε ευχαριστώ!Εσένα η αδερφή σου, αν επιτρέπεται, περνάει γρήγορα από τη μια φάση στην άλλη ή πχ κάνει χρόνια ολόκληρα με μανία κ ύστερα γυρνάει σε κατάθλιψη ή νορμοθυμία?