Ιδεοψυχαναγκασμοι βίας κ επιθετικότητας..πόσο ακόμα πια??
Καλησπέρα παιδιά..
Εχω να γράψω εδω καιρό , αλλά σας παρακολουθώ συχνά. Αποφάσισα να γράψω τωρα με την ελπίδα να διαβάσω και για την περίπτωση μου κάτι που να με κάνει να απαλλαγώ εστω και λίγο απ αυτο το σαράκι..
Πάσχω απο ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή ουσιαστικά απ τα 15 μου..Ξεκίνησα με θρησκευτικούς ιδεασμούς κ κρίσεις πανικού. Επειτα γυρισαν σε ιδεασμούς γυρω απ την υγεία μου..Υστερα με πολυ εντονες κρίσεις πανικού για χρόνια. Μετά ξανά με ιδεασμους αρρώστιας..και σήμερα πλέον που είμαι 29 βασανίζομαι τα τελευταία 3-4 χρόνια με ιδεασμούς φόνων και αυτοκτονίας..Συγκεκριμένα έχω συχνότατες ιδέες και εικόνες στο μυαλό μου με εμένα να βγάζω απ την τσάντα μου ενα πιστόλι και να το στρέφω σε όποιον βρεθεί στο διάβα μου..Ιδίως σε μικρά παιδιά ή μωρά..αλλά και σε μεγάλους, τρίτους , γνωστούς ή φιλους μου..Την ώρα που τους συναντώ στο δρόμο ή που μιλάω μαζί τους..
Υστερα σκέφτομαι ότι οι συγγενείς ή κοντινοί ανθρωποι αυτών που πυροβόλησα θα στείλουν την αστυνομία ή θα με κυνηγήσουν οι ίδιοι και θα με σκοτώσουν για αντίποινα..Και όταν το σκεφτώ αυτό σταματάω ο,τι κ αν κάνω και προσποιούμαι τη νεκρή..για να δω αν οντως είμαι νεκρή..
Μια παραλλαγή είναι ότι στρεφω αυτό το πιστόλι στον κρόταφο μου και τιναζω τα μυαλα μου στον αέρα..και πάλι δοκιμάζω να δω αν ειμαι νεκρή..δεν αντέχω πολυ ώρα έτσι, σηκώνομαι , ξανα δραστηριοποιούμαι μέχρι όμως να ξαναγεννηθεί κ πάλι μία απ αυτές τις ζοφερές εικόνες..κ ακολουθεί η ίδια διαδικασία..Ξέρω πως σας ακούγονται πολύ παραλογα ολ αυτα..Όμως μου συμβαίνουν και οφείλω να ειμαι ειλικρινής..
Αποτέλεσμα? Δεν μπορω να ειμαι λειτουργική στην καθημερινότητά μου και συμμετοχική σε δραστηριότητες.. Δεν είμαι συγκεντρωμένη οταν οδηγώ..Αναλαμβάνω με δυσκολία οτιδήποτε εχει ευθύνη..Φοβάμαι να βγαίνω εκτός σπιτιού και να συναντώ ανθρώπους.. Και πανω απ όλα χάνω τις στιγμές μου..χάνω τη μαγεία της ανθρώπινης επαφής..χάνω τη ζωή μου..
Έχω βάλει και αρκετά κιλά με όλο αυτό το καθημερινό άγχος..κι εχω κάνει ένα ωραίο πακέτο ανασφάλειας και χαμηλής αυτοεκτίμησης..Βλέπω και τους άλλους στο μεταξύ, πόσο όμορφοι, φρέσκοι, αποτελεσματικοί, λειτουργικοί και χαρούμενοι είναι.. Και η αίσθηση της κινούμενης άμμου μεγαλώνει..Ξέρετε τι είναι να βγαίνεις για μια βόλτα ή να έχεις μια συζήτηση μ ένα φίλο σου και κάθε δυο λεπτά να νομίζεις ότι γίνεσαι μακελάρης? Και να μη μπορεις να διακρίνεις αν όντως εχεις κάνει κακό ή όχι? Και να ρωτάς κάθε τόσο να σου επιβεβαιώσουν ότι όλα γυρω είναι καλά? Να θολώνει τόσο πολύ η κρίση σου και η αίσθησή σου?
Και ερωτώ..Τι κάνουμε? Ναι πηγαίνω σε ψυχολόγο, ναι παίρνω και φάρμακα..Ομως οι εμμονές επιμένουν και ανα περιόδους φουντώνουν..Θέλω επιτέλους να απαλλαγώ και εχω μια ποιότητα ζωής..Ξέρω πως αυτό γίνεται, αλλά πως? Τι πρέπει να κάνω ευλαβικά ώστε ν απαλλαγώ επιτέλους? Help please..