άγχος, πανικός και αγχολυτικά! Ποια η γνώμη σας;
Καλησπέρα. Το ξέρω ότι υπάρχουν ανοιχτά διάφορα θέματα για αυτό που με απασχολεί αλλά προσπάθησα να βγάλω μια άκρη και δεν τα πολυκατάφερα. Έτσι αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα και να σας πω περιληπτικά το πρόβλημα μου και αν μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας. Εδώ και λίγο καιρό υποφέρω από υπερβολικό άγχος λόγω κάποιων καταστάσεων και πιέσεων που πέρασα στη ζωή μου. Ξυπνάω και κοιμάμαι με ένα τεράστιο άγχος. Πήγα σε ψυχολόγο ο οποίος μου είπε ότι ειναι συσσωρευμένο άγχος και κρίσεις πανικού και προς το παρών δεν αντιμετωπίζω κατάθλιψη. Το πρόβλημα είναι ότι φοβάμαι να κάνω πράγματα. Φοβάμαι να βγω από το σπίτι μη τυχόν και πάθω κάτι, με πιάνουν περίεργα ψυχοσωματικά συμπτώματα και οι σκέψεις μου δεν λένε να κοπάσουν. Σκέφτομαι ότι αυτό που έχω δεν θα περάσει ποτέ, ότι θα γίνομαι χειρότερα, ότι δεν θα μπορώ να δουλέψω κλπ. Με αποτέλεσμα να αποφεύγω τα πάντα. Προσπάθησα λίγες φορές να βγω και πάλι ήμουνα με το άγχος και δεν μπορούσα να ευχαριστηθώ τίποτα. Με πιάνουν κάτι περίεργες ταχυπαλμίες, δύσπνοια, κόμπος στο λαιμό, αναγούλες και τέτοια. Φοβάμαι να πάω σε ψυχίατρο γιατί έχω ακούσει ότι με το παραμικρό σου δίνουν ένα σωρό χάπια. Σκεφτόμουν κατά πόσο θα βοηθήσει να παίρνω για ένα διάστημα μόνο αγχολυτικά και όχι καταθληπτικά ( εφόσον θα πάω σε κάποιο γιατρό ) ούτως ώστε να ηρεμήσουν οι σκέψεις μου, να μπορώ να βγαίνω χωρίς να φοβάμαι, να επανέλθω στις δραστηριότητες που έκανα και πριν ταυτόχρονα με τη ψυχοθεραπεία μήπως φτάσω στο σημείο να νιώσω καλά και να μπορέσω να το πολεμήσω πιο ήρεμα. Αν πάρω για κάποιο διάστημα 2-3 μήνες και επανέλθω στις δραστηριότητες μου και αν προσπαθήσω αυτό το διάστημα να λύσω τα όποια θέματα με βασανίζουν πιστεύετε ότι θα εξαρτηθώ και δεν θα μπορώ να ζήσω χωρίς αυτά τα χάπια; Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν σας κούρασα! Αλλά έχω αρχίσει να απελπίζομαι.