Βοήθεια για αντιμετώπιση της έλλειψης αυτοεκτίμησης
Καλησπέρα σε όλους!
Πρώτη μου φορά στο forum.
Αρχικά η ερώτηση μου: Πώς θα βρω ψυχολόγο, ψυχίατρο, ομάδα υποστήριξης, για να με βοηθήσουν να αντιμετωπίσω την κατάθλιψη και έλλειψη αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης που έχω τα τελευταία χρόνια;
Πιο αναλυτικά η κατάσταση μου: Τα τελευταία 4-5 χρόνια έχω χάσει την αυτοπεποίθηση μου και την αυτοεκτίμηση μου με αποτέλεσμα να έχω έντονα όλα τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Πάντα ήμουν έτσι αλλά τα τελευταία χρόνια αυτό έχει γιγαντωθεί με αποτέλεσμα να με επηρεάζει στην κοινωνική μου ζωή και στις προσωπικές μου σχέσεις (ανύπαρκτα πια και τα δύο). Το μοναδικό μου καταφύγιο, αυτό που με έκανε να ξεχνιέμαι και να αισθάνομαι και να φαίνομαι "φυσιολογικός" ήταν η δουλειά μου. Δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος από αυτή, ούτε μισθολογικά ούτε δημιουργικά, αλλά με βοηθούσε να έχω μία υποτυπώδη κοινωνική ζωή, επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, και κυρίως με "βοηθούσε" να "κρύβω" όλα αυτά τα προβλήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης που είχα και να μην ασχολούμαι με αυτά. Φυσικά όπως καταλαβαίνετε, με το να τα αγνοώ αυτά συνέχισαν να υπάρχουν και να γιγαντώνονται, με αποτέλεσμα σταδιακά να γίνομαι όλο και πιο απόμακρος και να κλείνομαι στον εαυτό μου.
Τον τελευταίο χρόνο είμαι άνεργος. Πια δεν μπορώ να κρύψω πουθενά το πρόβλημα της έλλειψης αυτοπεποίθησης και έχω πολύ χρόνο να το σκέφτομαι συνέχεια χωρίς να μπορώ το αντιμετωπίσω. Η κοινωνική μου ζωή έχει εξαφανιστεί, έχω χάσει την όρεξη για οτιδήποτε με ευχαριστούσε, αποφεύγω να μιλήσω με παλιούς μου φίλους ή γνωστούς γιατί ντρέπομαι να με δουν έτσι, αισθάνομαι συνέχεια κουρασμένος χωρίς ενέργεια. Όσο περνάει ο καιρός τόσο αισθάνομαι τα πράγματα να γίνονται χειρότερα, η αυτοεκτίμηση μου έχει εξαφανιστεί πλήρως με αποτέλεσμα να είναι πια πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποκτήσω ξανά μία υποτυπώδη κοινωνική ζωή ή δουλειά (ποιος θα ήθελε να κάνει παρέα ή να προσλάβει στην δουλειά του έναν που δεν πιστεύει στον εαυτό του και αισθάνεται ότι είναι ο χειρότερος από όλους, και φυσικά ποια θα κοίταζε ή θα καθόταν να της μιλήσει κάποιος που δεν έχει ούτε λίγο αυτοπεποίθηση).
Επειδή λοιπόν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο χειρότερο μου σημείο τα τελευταία χρόνια, χωρίς την δυνατότητα να το αλλάξω αυτό μόνος μου, ζητώ την βοήθεια σας για το πώς θα βρω έναν ειδικό να με βοηθήσει.
Ψυχολόγος, ψυχίατρος, ομάδα υποστήριξης, τηλεφωνική γραμμή για συμβουλές, οτιδήποτε! Δεν το έχω ξανακάνει αυτό οπότε δεν γνωρίζω που θα πρέπει να αναζητήσω βοήθεια και πόσο αυτή θα κοστίσει.
Δεν μπορώ άλλο να κρατήσω αυτές τις σκέψεις στον εαυτό μου και θέλω να εξωτερικευτώ σε κάποιον που θα κάτσει να με ακούσει και θα με συμβουλέψει σωστά ώστε να αποκτήσω επιτέλους την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν καλύτερα.
Ευχαριστώ!