πιστευω οτι το επαγγελμα του ' ψυχολογου ' δεν θα επρεπε να υφισταται , αφου πιστευωοτι δεν υπαρχουν ανθρωποι με ψυχολογικα προβληματα , αλλα ανθρωποι απολυτα φυσιολογικοι , με υπαρξιακους προβληματισμους , οι οποιοι δημιουργουνται απο τον τροπο που ζουμε .
Η ανθρωποτητα δεν εχει αναγκη απο ' ψυχολογους -σωτηρες ' , ουτε απο ψυχιατρους , οι οποιοι μοιραζοντας ευκολα συνταγες με ψυχοφαρμακα μαλλον κοροιδευουν τους δυστυχους που υποφερουν , τις περισσοτερες φορες κυριολεκτικα , δημιουργωντας ασθενειες που δεν υπαρχουν για να αισχροκερδουν , εξαιρουνται οι ' ακραιες ' περιπτωσεις , ειδαλλως τα ψυχοφαρμακα δημιουργουν τρελους , δεν θεραπευουν .
Η υπαρξη των των ' ειδικων ' μονο εντεινει κ μεγιστοποιει το προβλημα , αλλα παραλληλα δημιουργει κ ενα καινουριο , , την εξαρτηση απο τα ψυχοφαρμακα .
Οσον δε αφορα το επαγγελμα του ψυχολογου-εκει τουλαχιστον δεν χρησιμοποιουνται φαρμακα - στερειται παντελως επιστημονικου υποβαθρου .
Την εποχη που επασχα απο βαρια καταθλιψη ( το 11 , 12 ) κ ηθελα να πεθανω ( οντως ) , δεν ημουν καθολου τρελος , ουτε επασχα απο κατι . Ημουν ενας απολυτα φυσιολογικος ανθρωπος που ξαφνικα συνειδητοποιησε ( Μαρτιος 13 ) οτι εκανε κατι τοσο λαθος , που ο εαυτος του τον τιμωρουσε για να αναγκασει να σταματησει να επαναλαμβανει το ιδιο λαθος . Αυτα τα λαθη , δεν ειναι τπτ αλλο απο τις αντισυμβατικες ενεργειες που ερχονται σε συγκρουση με τα πραματικα ' θελω ' κ ' πιστευω ' ενος ανθρωπου . Ο μονος που μπορει να γνωριζει τα λαθη του και ως εκ τουτου να τα διορθωσει , ειναι ο ιδιος ο πασχων .
Καταλαβα τοτε οτι μονον εγω μπορουσα να ξερω γιατι ο εαυτος μου με τιμωρουσε , κ ψαχνοντας στο μυαλο μου , βρηκα αρκετα απο αυτα τα λαθη ( οχι ολα , γιατι αν τα ειχα βρει ολα , τωρα θα ημουν εντελως καλα ) που μου ειχαν επιφερει αυτην την ανισορροπια στο ειναι μου . Η λυση ηταν παντα μπροστα μου , χωρις να μπορω να το αντιληφθω .
Και αλλες φορες στη μετεπειτα ζωη μου , ειχα ' πτωσεις ' , αλλα πλεον δεν πανικοβαλλομουνα , διοτι ' ηξερα ' οτι ηταν προτροπες του εαυτου μου , για να με συμμορφωσει .
Για το καλο των ανθρωπων , το επαγγελμα του ' ψυχιατρου - ψυχολογου , θα επρεπε να θεωρηθει παρανομο κ να σταματησει να υπαρχει ( ειδικα για τον ψυχιατρο κρατω επιφυλαξεις , για τις ακραιες περιπτωσεις )
Σας κουρασα , πολλοι θα διαφωνησετε , αλλα αυτη ειναι η δικη μου αποψη .