5 χρονια και συνεχιζω.. σαν πειραματοζωο
Καλησπερα σε ολους.
Ειμαι μια κοπελα 37 χρονων που παλευω με το αγχος, κρισεις πανικου, καταθληψη και αγοραφοβια (ολα τα κακα του κοσμου μαζι δηλαδη) εδω και 5 χρονια περιπου.
Αποτελεσμα να καταστραφει η καριερα μου, η προσωπικη μου ζωη, και φυσικα να χασω φιλους και τον εαυτο μου.
Πριν να συμβουν ολα αυτα ημουν η ψυχη της παρεας, ενα απολυτο τρελοκομειο,ζουσα την καθε μερα σαν την τελευταια, κυνηγουσα την δραση, ενταση, το ρισκο...δεν μαζευομουν δηλαδη και δυσικα δεν με εβλεπε το σπιτι μου απο τα παρτυ και τα ξενυχτια. Παλιες καλες εποχες.
Τελσπα να μην μακρυγορω.. πλεον ειμαι φυλακισμενη στον εαυτο μου απο το ατιμο μυαλο μου που εχει παρει πληρως τον ελεγχο. Κανει οτι θελει, σκεφτεται οτι θελει και με προκαλει να νιωθω πραγματα που δεν φανταζομουν ποτε οτι θα ενιωθα. Ζω καθε μερα με αρνητικες σκεψεις και παραπονο για την καταντια που νιωθω που δεν μπορω να ειμαι οπως ημουν και να ζω την ζωη οπως την ζουσα ..και προπαντον που εχασα την καριερα μου που τοσο αγαπουσα..σαν αθλητρια!
Στο να δινω συμβουλες σε αλλους, ειμαι η καλυτερη ψυχολογος. Για τον εαυτο μου ομως ειμαι το απολυτο θυμα. Και ενω εχω την απεριοριστη λογικη να καταλαβω τι συμβαινει και γιατι και πως και που και ολα τα σχετικα, και ξερω τι χρειαζεται και τι πρεπει να κανω και γενικα σχεδον πλεον το εχω σπουδασει το θεμα.. εχω εγκλωβιστει σε μια εμμονη οτι ειμαι καταδικασμενη να ζω ετσι πλεον.
Εχω δοκιμασει ολα αυτα τα χρονια οτι αντικαταθληπτικο υπαρχει, αντιψυχωτικο και διαφορα αλλα. Το μονο που εχει μεινει σταθερο ειναι το Ζαναξακι που με εχει βοηθησει στα δυσκολα και στην καθημερινοτητα αλλα οσο και να το κανουμε δεν ειναι θεραπευτικο. Αναζητω απεγνοσμενα την αποτελεσματικη θεραπεια..αυτη που θα σταματησει ολο αυτο το βασανο και ταλαιπορια και θα με απελευθερωσει απο το αγχος, φοβιες και καταθληψη. Σε ενα βαθμο τα παω καλα.. αν δηλαδη ολη μερα δεν εχω να κανω τιποτα και αραζω σπιτι μου και βγαζω το σκυλο μου βολτα κτλ.. ειμαι καλα! αμα ομως πω οτι παω να βγωεξω, με παρεα, η να παω για δουλεια, η να ταξιδεψω κτλ κτλ.. εκει χανω τον κοσμο μου..αν δηλαδη ειμαι εξω απο τα νερα μου και την ασφαλεια της ηρεμιας και του σπιτιου μου.
Αλλα ρε παιδια δεν ειναι λυση να την περναω μονη μου, να εχω απομακρυνθει απο ολους και ολα, (για το σεξ και σχεσεις δεν το συζητω..πανε 2 χρονια τωρα που εχω σηκωσει τα χερια ψηλα!δεν το νιωθω και δεντο θελω..και βασικα με τρομαζει.Δεν νομιζω οτι πλεον μπορω να ανταπεξελθω ουτε σε μια σχεση ουτε ερωτικα..που εγω καποτε ημμουν σκετη φωτια!).
Λοιπον στο παρασυνθημα τωρα.. αυτην την στιγμη ειμαι σε μια νεα θεραπεια που εχω βαλει ολες τις ελπιδες μου σε αυτη.
Η θεραπεια ειναι 20mg ladose, 150mg Lyrica και 0.50 ζαναξ το πρωι (και τα 3 μαζι) μετα 150mg Lyrica το μεσημερι/απογευμα με προεραιτικα 0.50 ζαναξ και το βραδυ αλλα 150 lyrica και 0.50 xanax.
Το Lyrica το ξεκινησα πριν απο 9 μηνε ςπεριπου και σταδιακα το αυξησαμε να ειμαι τωρα σε αυτη την δωση (450 τη μερα). το ζαναξ εχει μεινει σταθερο σχεδον τα 5 χρονια απλα καποιες φορες πιο λιγο αν δω οτι ειμαι καλυτερα) και το ladose το ξεκινησα εδω και 5 βδομαδες!
Κανει κανεις απο εσας την ιδια θεραπεια? η εστω καποια απο αυτα?
θελω να συζητησουμε αν εχουμε την ιδια εμπειρια στα ψυχοσωματικα με αυτη την θεραπεια γιατι ειμαι πολυ μπερδεμενη. καποιες μερες ειμαι καλα, καποιες εχω περιεργες υπνηλιες, καποιες εχω υπερενταση, καποιες εχω τρομο, καποιες εχω αρνητικες σκεψεις, καποιες πεφτω πολυ ψυχολογικα, καποιες αλλες ανεβαινω ψυχολογικα και με πιανει και λογοδιαρροια, και καποιες αλλες κλεινομαι στο δωματιο μου. περιεργα πραγματα..μια πανω μια κατω..μια οτι ναναι.. Ισως ειναι νωρις ακομα επειδη περνω το λαντοζ μονο1μιση μηνα.. μου ειπε ο ιατρος να κανω υπομονη και φυσικα θα κανω.
Παρακαλω οποιος αλλος εχει παρομοια εμπειρια.. να την μοιραστει μαζι μου να καταλαβω αν ειμαι μονη μου σε ολο αυτο, αν τα κανει το μυαλο μου η τα φαρμακα, ..ειναι η τελευταια μου ελπιδα αυτη η θεραπεια πιστευω αφου εχω δοκιμασει τοσες ολα αυτα τα χρονια και θελω να ελπιζω οτι θα με βοηθησει αλλιως δεν ξερω τι αλλο να κανω πια. αυτην την στιγμη με παρακολουθουν 2 ψυχιατροι οι οποιοι τους εχω βαλει και συνεργαζονται μαζι μου και οι δυο και συμφωνουν ο ενας με τον αλλον |(πρωτη φορα ειδα ψυχιατρους να συμφωνουν σε μια θεραπεια αφου καθε φορα ο καθε ενας που πηγενα μου τα αλλαζε και εδινε δικα του).
Μια τελευταια ερωτηση... ξερετε κανεναν που πραγματικα με καποια θεραπεια να εχει ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ την αγχοδη διαταραχη του και τους πανικους και ολα αυτα? να εχει ΓΙΑΤΡΕΥΤΕΙ? να τα εχει ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ? η θα μας ακολουθα μια ζωη και μ ια ζωη θα ειμαστε στα χαπια?
σας ευχαριστω και θα ελπιζω στις απαντησεις σας και ενδιαφερον σας
χχχ