Ο φίλος μου έχει διπολική διαταραχή
Είμαστε μαζί 20 μήνες περίπου, μένουμε στο ίδιο σπίτι.
Δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει αυτό, μέχρι που χθες έφυγε και τώρα είναι στο νοσοκομείο.
Πριν από δύο μήνες του είπα ότι πήγα με κάποιον άλλον άντρα, δεν το έκανα γιατί δεν τον αγαπάω. Μείναμε λίγο καιρό χώρια και μετά μου είπε να ξαναγυρίσω. Η πρώτη εβδομάδα ήταν καλή, μετά άρχισαν τα προβλήματα. Τις τελευταίες 7 ημέρες τον έβλεπα να βυθίζεται στον κόσμο αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω. Παρουσίασε όλα τα συμπτώματα κρίσης κατάθλιψης και μανίας και εγώ δεν έκανα κάτι, δεν έβλεπα την ασθένεια, έβλεπα ότι δεν με θέλει πια ενώ εγώ τον θέλω. Ή μήπως δεν με θέλει; Χτες το βράδυ έφυγε και σήμερα είναι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, δεν μου επιτρέπεται να τον δω και να του μιλήσω.
Ήμασταν πολύ δεμένοι, φοβάμαι ότι δεν θα με αγαπάει πια, αν και όταν είχε φύγει με το αυτοκίνητο πριν τον βρουν σε άσχημη κατάσταση οι αστυνομικοί το τελευταίο πράγμα που μου είπε είναι ότι με αγαπάει.
Εγώ τον αγαπάω, ξέρω πλέον τι δεν έχω κάνει σωστά, ξέρω τι σημαίνει να χάνεις τον εαυτό σου, φταίω ή δεν φταίω ας μου πει κάποιος όχι ότι αλλάζει κάτι, υπάρχει περίπτωση η παρουσία μου να του προκαλέσει πάλι πρόβλημα;
Δεν ξέρω πότε θα βγει από το νοσοκομείο,φοβάμαι μήπως δεν με αγαπάει πια, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη διπολική διαταραχή σωστά;