ψυχοθεραπεία ή ψυχανάλυση?
Καλησπέρα παιδιά. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο άρχισα να έχω κάποια συμπτώματα κατάθλιψης.
Δεν περνούσα καλά, ενώ όλα στην ζωή μου ήταν τέλεια. Έτσι προσπάθησα να αλλάξω ότι νόμιζα ότι μου έφταιγε.
Πήρα πολλές λάθος αποφάσεις και μετά από άσχημα απανωτά γεγονότα, κατέρρευσα. Είχα όλα τα συμπτώματα της κατάθλιψης
στον μέγιστο βαθμό. Είδα έναν ψυχίατρο ο οποίος είναι καταξιωμένος επιστήμονας και χρόνια στο επάγγελμα, του είπα
τι νιώθω και χωρίς να με ρωτήσει καν για το παρελθόν μου, μου είπε ότι δεν έχω τίποτα και ότι είναι απλά μια μεταβατική φάση. Αυτή την στιγμή, μια εβδομάδα μετά,
είμαι καλύτερα αλλά ακόμη νιώθω ότι είναι μπερδεμένο το μυαλό μου, έχω αμφιθυμία, θλίψη, απαισιοδοξία ανασφάλειες.
Είμαι αρκετά προβληματισμένος γιατί αυτή η φάση κρατάει εδώ πολύ καιρό και δεν μου έδωσε κάποια καθοδήγηση για το πως θα το
ξεπεράσω. Σκέφτομαι να κάνω ψυχοθεραπεία ή ψυχανάλυση, καθώς έχω αρκετά τραύματα που κουβαλάω από το παρελθόν σαν παιδί χωρισμένων γονιών.
Η ερώτηση μου λοιπόν είναι ποια η διαφορά τους, τι ακριβώς γίνεται στις συνεδρίες(εάν σου δίνουν κάποιο feedback ή απλά σε ακούν που μιλάς)
και αν έχει όντως αποτέλεσμα.