Στα πρόθυρα κατάθλιψης λόγω ασθένειας της μητέρας μου
Καλησπέρα σε όλους και καλό (υπόλοιπο) καλοκαίρι. Είμαι 36 ετών και πάσχω από κρίσεις πανικού-γενικευμένη αγχώδη διαταραχή από τα 18 μου. Έχω κάνει τρεις σειρές από θεραπείες ανά διαστήματα λόγω υποτροπών, όλες επιτυχημένες, με συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής-ψυχοθεραπείας. Πριν από 2,5 χρόνια η μητέρα μου αρρώστησε με καρκίνο και έκτοτε έχει κάνει 3 χειρουργεία και 2 χημειοθεραπείες. Πάνω που πιστεύαμε ότι η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη εμφάνισε πριν 2 εβδομάδες νέες εστίες στο συκώτι και τα πράγματα πλέον έχουν γίνει πολύ δύσκολα. Μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά βρίσκομαι στα όρια της κατάρρευσης. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι είμαι τόσο καλά εκπαιδευμένος να αντιμετωπίζω το άγχος και τα συμπτώματά του που με κάνει να απορώ το γεγονός ότι βρίσκομαι τόσο κοντά να χάσω τον έλεγχο. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν θέλω να πάρω φάρμακα μόνος μου, ο γιατρός μου είναι σε διακοπές και δεν θέλω να τον ενοχλήσω. Εκείνος επίσης είναι οπαδός της συμπεριφορικής σχολής για την καταπολέμηση των αγχωδών διαταραχών που δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει σε ένα τέτοιο πρόβλημα. Θα ήθελα να ακούσω κάποιες απόψεις για όλα αυτά, είτε έχετε βιώσει παρόμοιες καταστάσεις είτε απλώς έχετε κάποια ιδέα... Ευχαριστώ πολύ