Καλησπέρα κι από μένα! Τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει ένα θέμα και θα ήθελα να ακούσω γνώμες-απόψεις επί του ζητήματος. Λοιπόν αρχικά να σας πω ότι είμαι 20 χρονών και το πρόβλημά μου είναι το εξής: Από μικρός ήμουν πολύ μοναχικός άνθρωπος και ποτέ δεν είχα ιδιαίτερους φίλους. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα,είχα γίνει πολύ κυνικός και ψυχρός απέναντι στους ανθρώπους και όχι μόνο δεν πλησίαζα κανέναν,αλλά δεν άφηνα και άλλους να με πλησιάσουν. Όσα άτομα μπορώ να θεώρήσω φίλους είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το ίδιο και στον ερωτικό τομέα : αν και είχα πολλές ευκαιρίες να ξεκινήσω κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σχέση,πάντα έφευγα μακριά απ'αυτό (ασυναίσθητα θα έλεγα) και σε 2-3 περιπτώσεις που προσπάθησαν έντονα να με προσεγγίσουν έγινα πολύ επιθετικός και έκοψα κάθε επικοινωνία. Τελευταία όμως,έχει αρχίσει και με κουράζει όλη αυτή η κατάσταση και δε θέλω να νιώθω μόνος μου πλέον. Άρχισα να βγαίνω πιο πολύ έξω και να γνωρίζω καινούργια άτομα,αλλά φοβάμαι ότι αν ανοιχτώ και αρχίσουν να με προσεγγίζουν θα μου έρθει πάλι αυθόρμητα το να φύγω μακριά ή να τους διώξω απ'τη ζωή μου. Γι'αυτό και άρχισα να κλείνομαι στον εαυτό μου και να μην μιλάω πολύ με άλλους. Αυτό φυσικά έχει σαν αποτέλεσμα το να αποθαρρύνει τους άλλους από το να με προσεγγίσουν και έχω κολλήσει σ'αυτό το φαύλο κύκλο. Έχω πιάσει το θέμα από πολλές πλευρές και το έχω σκεφτεί άπειρες φορές,αλλά άκρη δεν μπόρεσα να βγάλω. Γι'αυτό και απευθύνομαι εδώ,μήπως και μπορέσει κάποιος να μου δώσει ένα ''γερό χαστούκι'' να συνέλθω. Οποιαδήποτε γνώμη είναι δεκτή. Συγγνώμη αν σας κούρασα με το κείμενό μου και ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση! :)