Τι να κανει καποιος οταν ειναι σε μια "προβληματικη" σχεση, πριν και μετα
Καταρχας καλησπερα σε ολους :)
Σε αυτο το φορουμ εχω γραφτει εδω και ενα μηνα περιπου και διαβαζω με μεγαλο ενδιαφερον ολες τις ιστοριες, τους προβληματσμους, τις αρρωστιες, τα αγχη κτλ κτλ που περνανε/σκεφτονται οι ανθρωποι που ποσταρουνε (εχω ποσταρει και εγω εννοειται ενα δικο μου δραμα που ζουσα και ισως ζω ακομα). Διαβαζοντας τα ολα αυτα τα ποστ, αρχισα να προβληματιζομαι και εγω παρα πολυ οσον αφορα τις ανθρωπινες σχεσεις και ακομα πιο συγκεκριμενα για τις ερωτικες σχεσεις. Το τελευταιο ποστ που διαβαζα ηταν αυτο με την οριακη αγαπη.
Οι ερωτησεις μου ειναι, ξερω, παρα πολυ γενικες και απλες και ξερω επισης οτι πολυς κοσμος θα μου απαντησει οτι δεν υπαρχουνε συγκεκριμενες απαντησεις/οδηγιες στις ερωτησεις μου. Θα το κανω ομως παρολα αυτα, γιατι μου αρεσει να διαβαζω τις γνωμες διαφορων ανθρωπων. Ας πουμε οτι αναφερομαι σε μενα. Γενικα, προς το παρων θεωρω τον εαυτο μου αρκετα "νορμαλ", οσο μπορω να καταλαβω δηλαδη ο ιδιος και με βαση αυτα που ακουω απο τους φιλους μου και την οικογενεια μου. Καλα "κουσουρια" ολοι λιγο πολυ εχουμε πιστευω, αλλα δεν ειναι αυτο το ζουμι τωρα. Ας υποθεσουμε οτι γνωριζω μια κοπελα και τα πραγματα αρχιζουνε και κυλανε πολυ ομαλα και ωραια, μεχρι την στιγμη που αρχιζουνε και εμφανιζονται τα "προβληματα" απο την μερια της συντροφου μου. Δεν θελω να αναλυσω σε βαθος το πως οριζω εγω την λεξη προβλημα, γιατι αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα και ο καθενας την λεξη προβλημα την εχει διαφορετικα στο κεφαλι του. Εγω ας πουμε την ξεροκεφαλια που θα μπορουσε να χει η συντροφος μου δεν θα την θεωρουσα προβλημα, αλλα το να ειμαστε μαζι ενα χρονο και να μην νιωθει οτι με αγαπαει, ναι το θεωρω προβλημα. Η αιτια μπορει να ειμαι ειτε εγω, ειτε διαφορα ψυχολογικα/ψυχιατρικα προβλημτα της κοπελας. Ενα παραδειγμα ηταν απλα το πως οριζω το προβλημα εγω , μην πεσετε να με φατε για αυτο :) .
Οι ερωτησεις μου ειναι η εξης:
1. Τι κανω οταν βλεπω οτι αρχιζουνε να υπαρχουνε "προβληματα"; Προφανως θα κατσω και να το συζητησω, αλλα αν ο αλλος δεν θελει να το δει η οντως δεν το βλεπει το προβλημα, τοτε τι κανω;Τα μαζευω και φευγω γιατι αγαπαω και σεβομαι τον εαυτο μου κτλ κτλ ετσι απλα χωρις δευτερη σκεψη γιατι ετσι μας εχει δειξει η εμπειρια;
2. Ποτε αξιζει να το παλεψεις; Υπαρχουνε καποια κριτηρια 1,2,3 που αν υπαρχουνε συνεχιζεις να το παλευεις αν οχι απλα το παρατας παλι;
3. Οταν τα προβληματα αυτα οδηγησουμε σε κουβεντες, μετα σε καβγαδες σε εντασεις σε φασαριες και στο τελος (λογικα παντα βασιμενος στην εμπειρια μου) στον χωρισμο, θα "επρεπε "να ασχοληθω μαζι της μετα τον χωρισμο να την βοηθησω να ξεπερασει τα προβληματα της (αν ειναι καποιο ψυχολογικο/ψυχιατρικο προβλημα κτλ κτλ); Η παλι απλα κοιταω τον εαυτο μου χωρις δευτερη σκεψη και συνεχιζω χωρις να με ενδιαφερει η κοπελα;
Ο λογος που απλα κανω αυτες τις ερωτησεις ειναι προφανως γιατι εχω καποιες αμφιβολιες ως προς την συμπεριφορα μου σε καποιες παλαιοτερες σχεσεις που ειχα αλλα και για να ξερω γενικα τι να αποφυγω στο μελλον. Ειμαι απλα παρα πολυ ευκολοπιστος, πιστευω στους ανθρωπους και καταληγω στο τελος να στενοχωριεμαι παρα πολυ χωρις να ναι συνηθως δικο μου το προβλημα (κατα την γνωμη μου παντα) και να ΜΗΝ δινω ευκαιριες σε κοπελες που ισως την αξιζουνε παραπανω. Ειμαι παντα αυτος που τον χωριζουνε και οχι αυτος που χωριζει :).
Ευχαριστω για τον χρονο σας :)