Originally Posted by
Solid
Γεια σας. Νέος στο Forum και θέλω να πώ κάποια πράγματα τα οποία δεν μπορώ να συζητήσω με φίλους και γνωστούς.
Απο μκρός θυμάμαι τον εαυτό μου ήρεμο και να τα έχει πάντα καλά με όλους. Οχι δεν θεωρώ οτι ήμουν το παιδί της μπάτσας, απλά πάντα έιχα παράπονα. Αυτό άρχισα να το παρατηρώ κυρίως οταν μπήκα φοιτητής.
Παράπονα ως προς τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί μου. Δε με νοιάζουν οι τρίτοι, αλλά οι φίλοι και οι κολλητοί. Με νοιάζει το κατα πόσο με σέβονται.
Οταν κάποιος κάνει κατι που δε μου αρέσει, ποτέ μου δε το λέω. Το κρατάω μέσα μου. Γυρνάω σπίτι και το σκέφτομαι συνέχεια μέχρι που καταλήγω να κοπανάω πράγματα του σπιτιού. Τουλάχιστον πλέον αφου με ξέρω, φροντίζω όσα νεύρα και να έχω να κοπανώ μαξιλάρια και καναπέδες που δεν σπάνε :p Κάθε φορά πνίγω το θυμό μου στο σπίτι και την επόμενη μέρα όλα καλά. Ξεχνιέμαι, "συγχωρώ" και ετσι δεν αντιλαμβάνεται κανείς, τίποτα.
Τέλος πάντων, αφού έχει συμβεί ένα συγκεκριμένο γεγονός πολλές φορές εγω δεν βγάζω μιλιά και όλος αυτός ο θυμός μαζεύετε, καταλήγω να ξεσπάω στα άτομα που επιμένουν να το κάνουν. Θα μου πουν την τελευταία πρώτη γιατι η αντίδρασή μου τους φαίνεται περίεργη και εν τέλη πάλι στο σπίτι μόνος μου θα τα βάλλω με τον εαυτό μου που δε μιλάω. Έχει συμβεί πολλές φορές και δεν έχω καταφέρει να το διορθώσω. Δεν μπορώ να τονίσω ένα ελάττωμα (μια συμπεριφορά) του άλλου που θεωρώ οτι υποδηλώνει ασέβια για εμένα.
Θέλω να μπορώ να κερδίζω τον σεβασμό και να θέτω στους άλλους τα όρια μου.
Δεν ξέρω μπορεί να ακούγεται εύκολο να μιλήσεις στον άλλων για κάτι που σε ενοχλει αλλά εγω δεν μπορώ. Ο λόγος που δεν μπορώ είναι γιατι δεν θέλω να πληγώσω-στεναχωρήσω κάποιον ή να σκεφτεί άσχημα για εμένα (επείδη είναι φίλος, οχι τριτος). Αυτό δύσκολα θα το πιστέψουν πολλοί (και λίγοι απο τους φίλους μου το αντιλαμβάνονται) αλλά ξέρω πολύ καλά οτι πολλά πράγματα που κάνω, τα κάνω για να μην νιώσει ο άλλος οτι δεν τον σέβομαι.
Αυτά.. Δεν ξέρω αν έγραψα στην κατάλληλη κατηγορία αλλά είναι άσχημο να μην τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και γι' αυτό ήθελα να γράψω κάπου το πρόβλημά μου.
Συγνώμη αν κούρασα με το σεντόνι μου...