Η εξυπνάδα συνεπάγεται την επιτυχία και την προσωπική ευτυχία του ατόμου;
Printable View
Η εξυπνάδα συνεπάγεται την επιτυχία και την προσωπική ευτυχία του ατόμου;
όχι. Η ευτυχία θέλει προσπάθεια,τρόπο και καλή διάθεση!
όπως και η επιτυχία, 2σε1.
οχι. οσο πιο εξυπνος εισαι τοσο περισσοτερα σκεφτεσαι και σε απασχολουν συνεπως γινεσαι δυστυχισμενος.
στο λεω επειδη πραγματικα υποφερω κι εγω απο αυτο, δε μπορω να ηρεμισω με τιποτα.
Τα πολύστροφα μυαλά είναι σαν τα πολύστροφα μοτερ των αυτοκινήτων,τρέχουν με χίλια ,αλλά πολλές φορές βγάζουν προβληματάκια..
Η εξυπνάδα από μόνη της,όχι. Μάλλον παίζει ρόλο ο τρόπος που τη διαχειρίζεσαι. Και δυστυχώς εδώ είναι που πολλοί κάνουν λάθος (βάζω και τον εαυτό μου μέσα σ'αυτούς) και πετυχαίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Δεν έχει να κάνει με τον δείκτη ΙQ η ευτυχία και η επιτυχία.Έξυπνος ανεξάρτητα δείκτη νοημοσύνης πιστεύω είναι αυτός που δεν βάζει εμπόδια και επιλέγει έναν αποδοτικό τρόπο ζωής.Αντιμετωπίζει τα προβλήματα με σθένος και επιλέγει θετικές σκέψεις και συναισθήματα παρά το να φτιάξει τη δυστυχία μόνος του.
δεν ξερω αν ειμαι εξυπνη ή χαζή.
το μόνο που ξέρω είναι το ότι το όποιο μυαλο μου, το μόνο που μου προσέφερε μεχρι στιγμής, είναι να συνειδητοποιησω την τραγικότητα της κατάστασης μου και αυτό δεν το χρεώνω μόνο στο βιοχημικό μου προφιλ...
Οχι Ολγα,δεν έχει σχέση η ευφυια με την επιτυχία,σίγουρα ένας έξυπνος μπορεί να καταφέρει περισσότερα σε κάποιους τομείς απ'ότι ένας λιγότερο έξυπνος,αλλά για να επιτύχει χρειάζονται και άλλες συνιστώσες ππου δεν έχουν απαραίτητα να κάνουν με την ευφυϊα.
Και επειδή ξέρω που το πας...
Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι είσαι χαζή και γι αυτό δεν παντρεύεσαι και δεν μπορείς να βρεις δουλειά....
Το πρόβλημά σου δεν έιναι η ευφυία σου,αλλά ο ψυχαναγκασμός που έχεις με μία φίλη που της έκλεψες τον γκόμενο πριν 20 χρόνια....και νομίζω ότι ο ίδιος λόγος,ο ψυχαναγκασμός σου δηλαδή και η άσχημη ψυχολογία σου είναι αυτά που σε εμποδίζουν από το να νιώθεις ευτυχισμένη.
Συγκέντρωσε όλες σου τις δυνάμεις λοιπόν σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να γίνεις ευτυχισμένη..
όχι να μετράς τις δυνατότητες του μυαλού σου.
Εξάλου όλοι έχουμε μία αναπηρία,αφού τόσο πολύ θέλεις να λες ότι είσαι χαζή!
ειναι ενας συνδιασμος.εξυπναδας,τυχης και θελησης.ετσι πιστεβω
Η ευτυχια ειναι θεμα επιλογης , οπως και η δυστυχια .
Η επιτυχια δεν χρειαζεται ιδιαιτερη ευφυια , κοινο νου , καλη κριση , σωστα τοποθετημενους και ρεαλιστικους στοχους , οραμα , σκληρη δουλεια , συνεση , υπομονη και επιμονη .
Βεβαια πρεπει να ορισουμε πρωτα την επιτυχια .
Μου αρεσε η τοποθετηση του serios.
Ειναι θεμα οπτικης γωνιας . Ειμαι ευγνωμων για οτιδηποτε υπαρχει στην ζωη μου , ενα πιατο φαι , την ικανοτητα να βλεπω ενα ηλιοβασιλεμα , να εχω ενα φιλο , δεν θεωρω τιποτα δεδομενο . Δεν διατηρω προσδοκιες , οτι ειναι ναρθει , καλοδεχουμενο ειναι , ακομη και η κτθλψη μου , που με τυρανναει 10 χρονια τωρα , ετσι ειναι η ζωη , το παιρνεις αποφαση , ξερω οτι η ευτυχια δεν ειναι μια διαρκης κατασταση , αλλα στιγμες μονον , αν αναρωτηθεις και μονον αν εισαι ευτυχης , δεν εισαι . Προσπαθω να βλεπω μονο τα θετικα , διωχνω οποιαδηποτε αρνητικη σκεψη , και ειναι πολλες αυτες , δεν βασιζω την ευτυχια μου σε εξωτερικους παραγοντες , οπως υλικα αγαθα , η και μια συντροφο , αν θελεις , δεν περιμενω απο την μελλοντικη συντοφο να ειναι η ' τουρτα ' ,αλλα το κερασακι σε αυτην , η ΄' τουρτα ' ειμαι εγω , που κανω καλη συντροφια με τον εαυτο μου , και εχβω την ψυχικη μου γαληνη .
Καθε πρωι , λεω , σημερα ΘΑ ειναι μια ωραια μερα
το απογευμα λεω , σημερα ΕΙΝΑΙ μια ωραια μερα
το βραδυ , πριν κοιμηθω , λεω , σημερα ΗΤΑΝ μια ωραια μερα
και μετα απο πολλα φεγγαρια , κανω μια αναδρομη , θα λεω , ΝΑΙ εχω ζησει μια υπεροχη ζωη .
Δεν λεω οτι πιανει παντα , αλλα αξιζει να προσπαθησουμε .
είναι στιγμές που αυτή η ευτυχία έρχεται τόσο αβίαστα... χωρίς προσπάθεια, χωρίς κόπο. και σου αφήνουν ένα γλυκό χαμόγελο...