Ανεξήγητο άγχος για τα πάντα, ακόμη και για το πιο ασήμαντο και ανόητο πράγμα!
Γειά σας! Όπως βλέπετε και το όνομά μου δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο απ'ότι το "Αγχωμένη".
Πάντα ήμουν αγχώδης τύπος, απο μικρή θυμάμαι για πολύ απλά πράγματα. Τον τελευταίο όμως καιρό, μερικούς μήνες, έχω ένα ανεξήγητο άγχος για όλα! Για το τι ώρα θα ξυπνήσω το πρωί ενώ δεν έχω τι να κάνω.
Αγχώνομαι για το τι θα πεί κάποιος που θα με χαιρετίσει. Όταν βλέπω κάποιον στο δρόμο ακόμη και ευχάριστο άτομο με πιάνει άγχος ακόμη και για ένα γεια! Ακόμη και αν λέω να πάω για ψώνια αγχώνομαι, αν θα έχει τα προιόντα που αγοράζω ή αν θα έχουν τελειώσει! Αν ξυπήσω το πρωί και βρώ μήνυμα απο κάποιον ή κλήση ακόμη γνωστό φίλο ή συγγενή, με λούζει κρύος ιδρώτας βάζοντας το κακό πάντα στο μυαλό μου, ότι κάτι συνέβη, κάτι θα μου πούνε που θα με στενοχωρέσει και με πιάνει ταχυκαρδία.
Τρομερό άγχος μέχρι να τους καλέσω και ακόμη όταν τους καλέσω και μου πούνε ότι απλά πήρανε να δούνε τι κάνω μου μπαίνουν σκέψεις ότι κάποιος ανέφερε κάτι για μένα και έτσι με θυμήθηκαν και αγχώνομαι πάλι. Άγχος σε σημείο που δεν με αφήνει να χαλαρώσω καμία στιγμή της ημέρας. Με πιάνει κλείσιμο στο στήθος και πνίξιμο στο λαιμό! Δεν μπορώ να χαρώ τη ζωή μου, νιώθω ότι έχω χάσει το νόημα της ζωής! Πήγα σε έναν γάμο και ενώ μου ευχόταν όλοι και στα δικά μου, ξαφνικά έπεφτε η διάθεσή μου και με έπιαναν τρελές σκέψεις και άγχος "πως θα γίνουν και τα δικά μου αφού δεν εργάζομαι, και αν εργαστώ πότε θα βρω σπίτι; και αν βρω σπίτι πως θα φύγω απο το σπίτι των γονιών μου"΄Αγχωνομαι προκαταβολικά για όλα. Το σώμα μου είναι μονίμως σφιγμένο όπως και το πρόσωπο και φαίνεται πολύ έντονα! Ακόμη και στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς όταν κατεβαίνω να πάρω κάτι αγχώνομαι πριν μπω μέσα, αν θα με παρεξηγήσουν αν πω καλημέρα αντι για καλησπέρα στις 12:30... Το μυαλό μου θέλει μονίμως να απασχολείται με κάτι. Ότι πρόβλημα και αν έχω, μόλις λυθεί θα βρώ άλλο να ασχολούμαι και να αγχώνομαι! Δεν μπορώ άλλο και σκέφτομαι να πάω σε ψυχολόγο καιρό τώρα. Δυστυχώς δεν το έχω κάνει ακόμη γιατί τα οικονομικά μου είναι πολύ άσχημα. Δεν αντέχω άλλο τον εαυτό μου και πιστεύω πως έχω κουράσει πολύ και τα κοντινά μου άτομα. Όταν στέλνω μήνυμα αγχώνομαι αν έχω κάποιο ορθογραφικό και κάθομαι και το σκέφτομαι, τι έστειλα, έκανα λάθος, πως το έγραψα έτσι κλπ. Α αγχώνομαι ακόμη και τώρα που γράφω σχόλιο σε δημόσιο φόρουμ (όπως εδώ) για το τι απαντήσεις θα λάβω, πως θα με αντιμετωπίσουν , αν θα με αποπάρουν. Ακόμη και αν δεν με βλέπει και δεν με ξέρει κανείς.
Έχει κάποιος κάτι παρόμοιο; Το έλυσε; Αν ναι με ποιον τρόπο; Σας ευχαριστώ!