''...Αν ο Θεός ξεχνούσε για μιά στιγμή οτι είμαι μιά μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια στα χέρια του και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δε θα έλεγα όλα αυτά που σκεφτόμουν αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ...
Θα έδινα αξία στα πράγματα όχι γι'αυτό που αξίζουν, αλλά γι'αυτό που σημαίνουν...
Θα κοιμόμουν πιό λίγο, θα ονειρευόμουν πιό πολύ, θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!
Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μονάχα το σώμα μα και τη ψυχή μου...
Θε μου να μπορούσα να έγραφα το μίσος μου πάνω στο πάγο και να περίμενα να βγει ο ήλιος για να ζεστάνει το πάγο! Θα ζωγράφιζα μ'έν όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα έν ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι...
Θε μου αν είχα ένα κομάτι ζωή, δε θα άφηνα να περάσει μιά μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπου οτι τους αγαπώ...
Στους ανθρώπου θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν οτι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν οτι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται.
Στο μικρό παιδί θα έδινα φτερά αλλα΄θα το άφηνα να μάθει μονάχο του να πετάει...
Έμθα πολλά από σας τους ανθρώπους. Έμαθα πως όλο θέλουν να ζήσουν στη κορυφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν οτι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στο τρόπο που
κατεβαίνεις τις απόκρημνες πλαγιές...
Έμαθα πως οι ανθρώποι δικαιούνται να κοιτάει ο ένας τον άλλον από ψηλά, μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί...
Να λες αυτό που νοιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι...
Αν ήξερα οτι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ'έβλεπα να κοιμάσαι, θα σε αγκάλιαζα σφιχτά...θα έλεγα σ'αγαπώ και δε θα υπέθετα ανόητα πως ήδη το ξέρεις...
Το αύριο δε τόχει εξασφαλίσει κανείς, ούτε νέος ούτε γέρος.Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπου πουν αγαπάς, γι'αυτό μη περιμένεις
άλλο, κάντο σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανοιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δε βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, ένα φιλί...
Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι...κανείς δε θυμάται τις κρυφές σου σκέψεις, ζήατ από το Κύριο να σου δώσει τη δύναμη και την σοφία να εκφράσεις την αγάπη...''
Το κείμενο αυτό είχα την τύχη να το διαβάσω πριν από πολύ καιρό εδώ στο forum...Φέρεται ότι είναι η αποχαιρετιστήρια επιστολή του συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες που πάσχει από πολύ σοβαρή ασθένεια... Ακόμα κι αν δεν είναι δική του τι σημασία έχει; Είναι το πιο δυνατό κείμενο που έχω διαβάσει ποτέ και αξίζουν χίλια ευχαριστώ στο δημιουργό του...
Σ'ευχαριστώ που είχες την φώτιση να χωρέσεις όλη την ουσία του κόσμου σε μία κόλλα χαρτί.
Ευχαριστώ και το φόρουμ που μου έχει δώσει την ευκαιρία να εκφραστώ πιο ελεύθερα, να έρθω σε επαφή με εσάς, με ανθρώπους που καταλαβαίνουν και να με πάει ένα βήμα πιο πέρα...
Σήμερα κάπου έτυχε να διαβάσω ότι ο Θεός για να μας δείξει ότι νοιάζεται όταν πονάμε για κάποιον που χάσαμε, μας στέλνεις φίλους για να μας παρηγορήσουν...
Ακόμα κι αν είναι έτσι, ακόμα κι αν δεν είναι, αν δεν υπάρχει, πάνω από όλα ευχαριστώ μια μεγάλη ψυχή που είχα την τύχη να γνωρίσω εδώ μέσα και είμαι σίγουρη πως
ξέρει ποια είναι...
Θα ήθελα να αφιερώσω και κάτι ακόμα σε κάποιον άλλο...
Σαν σήμερα...
Σαν σήμερα η ψυχή σου ελευθερώθηκε από τα γήινα δεσμά της... Ένα κρύο βράδυ του Νοέμβρη... Πέταξε σαν πουλί και ίσως βρήκε τον πατέρα που έχασες μικρός και τον μικρό αδερφό σου... Μπορεί να ανυπομονούσες να τους συναντήσεις κάποια μέρα όπως κι εγώ εσένα, ποιος ξέρει; Ποιος ξέρει τι αισθανόσουν εκείνη τη στιγμή;
Αν φοβήθηκες, αν τρόμαξες για αυτό το μακρινό σου ταξίδι; Εκείνο το τελευταίο δάκρυ που έχυσες λίγα λεπτά πριν ακουστεί η σειρήνα του ασθενοφόρου τι να σήμαινε άραγε; Άραγε με σκέφτηκες μια στιγμή πριν από το μακρινό σου ταξίδι; Άραγε με χρειάστηκες να σου κρατώ το χέρι λίγο πριν αναχωρήσεις; Άραγε ...;
Έφτασα αλλά ήταν πια αργά... Σου κράτησα το κρύο χέρι σου, σε έσφιξα όσο πιο δυνατά μπορούσα στην αγκαλιά μου, σε φίλησα όσο πιο πολύ μπορούσα, όσο δεν το έκανα ποτέ, αλλά το ταξίδι σου δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερο. Είχες κιόλας φύγει... Δεν πρόλαβες να μου πεις ένα γεια κι εγώ να σου πω σ'αγαπώ, ένα συγνώμη...
Να'σαι καλά όπου κι αν είσαι. Δώσε μου τη δύναμη να κάνω πράξη αυτό που πάντα μου έλεγες. "Εσύ να κοιτάς μπροστά, όχι πίσω"