Διπολική Διαταραχή και άσχημη συμπεριφορά
Καλησπέρα σας....
Το πρόβλημά μου από πολλά χρόνια είναι εκτός από την μάνα μου που είναι ηλικιωμένη κυρίως η αδερφή μου,η οποία πάσχει από διπολική διαταραχή,από τότε που την θυμάμαι.
Είναι 35 χρονών και η μάνα μου 81.
Το θέμα είναι ότι η ίδια δεν έχει ποτέ συζητήσει ούτε σε μένα ούτε στην μάνα μου,το πρόβλημα της υγείας της και η μάνα μου αρνείται να το συζητήσει μαζί μου παρα κάποια σκόρπια λόγια λες και δεν αφορά εμάς αυτό το θέμα.
Είναι μία απελπιστική κατάσταση-έχω κουραστεί να ζω μ'έναν άνθρωπο άρρωστο και λυπάμαι που μιλάω έτσι και ενδεχομένως να προσβάλλω και άλλους ανθρωπους,αλλά παιδιά δεν αντέχεται η κατάσταση.!
Τώρα τελευταία πρέπει να έχει πάει στον γιατρό,έχοντας υποχωρήσει λίγο τα συμπτώματα αλλά εξακολουθεί να φέρεται μ'ένα τρόπο πολύ άσχημο και αρνητικό απέναντι μου.
Η μάνα μου αρνείται να συζητησει το προβλημα ανοιχτά μαζί μου.Επειδή την φοβάται και γενικά δεν έχει κότσια να το δει κατάματα.
Από την άλλη μπείτε στη θέση μου και πείτε μου τί σκατά να κάνω....
Να σημειώσω ότι η αδερφή μου,εκτός από διπολική είναι και παλιοχαρακτήρας.
Τον τελευταίο καιρό η μάνα μου,μου είπε να μου δώσει επιπλέον χρήματα για να ζήσω μόνη μου,αλλά αυτό δεν είναι λύση ρε παιδιά.
Εγώ δεν έχω σύντροφο,δεν έχω δουλειά,θα ξυπνάω και τί θα κάνω μόνη μου σε 4 τοίχους;
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...τουλάχιστον στο σπίτι μου κάτι θα πόυμε,θα φάω ένα ζεστο φαί,θα με διευκολύνει η μάνα μου σε διάφορες δικές μου δουλειές...
Αλλιώς είναι μόνος σου,αλλιώς να μιλάς και με 2 ανθρώπους....
Από την άλλη δεν μπορώ και την συμπεριφορά της αδερφής μου,δεν κάνει μπάνιο,το δωματιό της είναι εστία μόλυνσης...
Σκέφτομαι να μιλήσω στην εισαγγελέα,να μου δώσει ένα παραπεμπτικό,να έρθουν 2 ψυχίατροι να την εξετάσουν και έτσι να γίνει μία ανοιχτή συζήτηση για το ζήτημα αυτό.
Τόσα χρόνια δεν μπορώ να ζω μέσα στην αναπηρία και να κάνουν όλοι ότι δεν καταλαβαίνουν...
Εχω και εγώ πρόβλημα υγείας χρόνιο,που επιδεινώνεται με την κακή ψυχολογία.
Κάποια βοήθεια Χριστιανοί και μη Χριστιανοί.............................. ............................