Μετα απο 3 χρόνια αγωγής είμαι καλά αλλά συνεχίζονται κάποια συμπτώματα ...
Η ιστορία μου..
10 χρόνια ενταγμένος σε χριστιανική θρησκευτική ομάδα απο τα τέλη της εφηβείας μου πέρασα μια όμορφη περίοδο που ίσως πολύ θα την ζήλευαν .
Το μόνο που υπήρχε εκεί μέσα ήταν ανιδιοτελείς παρέες , ειλικρίνια , όχι πισωμαχαιρόματα , εκδρομές , πίστη σε κάτι , αλληλοστήριξη σε όποιοδήποτε τομέα την οποία απολαμβάνουν τα μέλη οποιασδήποτε πολυπληθής ομάδας.
Το πρόβλημα σε εμένα ήταν η ντροπή για τα σεξουαλικά ένστικτά που κατα κάποιο τρόπο όλοι τα είχαν εκει μέσα ιδιαίτερα πριν τον γάμο ... όμως ήταν κάτι τι οποίο απο όλους επιεικός αποκρύπτοταν.
Δυστυχώς μια άσχημη παιδική εμπειρία σε εμένα είχε αυξήσει ίσως τις ορμές μου λίγο περισσοτερο απο όλους τους υπόλοιπους και όσο αναγνωριζόμουν στην ομάδα , τόσο μεγαλύτερο χρόνιο
άγχος - ντροπή ενσωματώνοταν μέσα μου θεωρώντας ότι κάποτε θα αποκαλυφούν οι πονηροί οφθαλμοί μου κάι θα γίνω ρεζίλη !!!
Στα μέσα της πορείας λίγο πριν παντρευτώ το εσωτερικό μου άγχος κορυφώθηκε για πρώτη φορά με μια κρίση πανικού η οποία μεσα σε λίγους μήνες εγκαθίδρυσε ενα αυτοάνοσο νόσημα .
Πέρασαν χρόνια και όλα συνέχιζαν μια χαρά κάθως πίστευα ότι όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα και ειναι δοκιμασίες που πρέπει να αντιμετωπίσω .
Κάποια στιγμή κλονίστηκε μέσα μου η εμπιστοσύνη στην ομάδα αυτή και στο αν αυτό που πρέσβευε ήταν όντως 100% αληθές με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να το διαχειριστώ ..
Γέμισα απο αρνητικές σκέψεις ότι πολλά πράγματα που είχα πιστέψει τόσο πολύ και τα ασπαζόμουν ήταν σε ενα βάθμο μεγαλύτερο απο το φυσιολογικό με αποτέλεσμα να κάνω ανεπανόρθωτο κακό στην υγεία μου.
Δεν είχα σκεφτεί δυστιχώς ΠΟΤΕ μου , πώς καταλήγει ένας άνθρωπος να πάθει ψυχολογικά προβλήματα όταν πιεστεί σε κάποια θέματα πάνω απο το φυσιολογικό.
Όντας πλέον παντρεμένος με παιδιά και οδηγός μιας οικογένειας τα βράδια αγωνιούσα να μελετήσω για να δώ άν υπάρχει λάθος - πλάνη ..Ενα βραδυ το μυαλό μου έτρεξε εκατομύρια χιλιόμετρα σκέψεων και το επόμενο πρωί
ξύπησα και ένιωσα κάτι που δεν είχα ποτέ ξαναζήσει . Κατάθλιψη ! πόνος στο στήθος και θλίψη , θλίψη , θλίψη . Σαν να βγήκαν στο στέρνο μου 10 χρόνια κρυμμένου άγχους , ντροπής .
1 χρόνο το πάλεψα μόνος μου (κακώς) και ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ . Τα επόμενα 3 χρόνια απευθήνθηκα σε ειδικό και ο οποίος με έβαλε κατευθείαν σε αντικαταθλιπτική αγώγή με Cipralex 10mg και πήρα απόφαση να αλλάξω την ζωή μου εντελώς και να μην συμμετέχω ενεργά σε όλα αυτά που έκανα αλλά να είμαι παρατηρητής .Μετα απο 2 εβδομάδες βγήκα απο την απέραντη αυτή θλίψη .. Στην συνέχεια και μέχρι σήμερα εδωσα βάρος στην δουλεία μου η οποία πήγε και πάει εξαρετικά . Μετα απο 3 χρόνια βιώνω ακόμη
αυτές τις στιγμές που είσαι 1 μήνα απολύτως καλά και ξαφνικά για 2 μέρες επιστρέφει αυτό το συναίσθημα της θλίψης και της οδύνης χωρίς λόγο . Εχω καταλάβει οτι με επηρεάζει οτιδήποτε έχει καφεινή ... Η εξαιρετική σιζυγος μου που τόσο με αγαπαει ήταν πάντα δίπλα μου και είναι μαζί μου αλλά όταν με πιάνει δεν μπορώ να λειτουργήσω σε όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις και την επιβαρύνω αρκετά στο μεγάλωμα των παιδιών. Κάποιες φορές απογοητεύομαι ότι δεν θα γίνω ποτέ εντελώς καλά .. Θα φύγει ποτέ εντελώς ? Θα με συμβουλέυατε να κάνω ψυχοθεραπεία .. Κάπου διάβασα ότι κάποιοι οργανισμοί το μέρος του εγκεφάλου που παθαίνει ζημιά απο το αγχος δεν έχουν την δυνατότητα να το επουλώσουν και μένουν πάντα έτσι .. Τι λέτε για όλα αυτά ??