Έχω πάθει δύο ψυχωτικές συνδρομές πάντα μετά από κάποια χρόνια εργασίας σε δημόσια υπηρεσία. Πριν δεν έπαθα τίποτα παρόλο που αντιμετώπιζα πολλά προβλήματα, οικονομικά, οικογενειακά, προσωπικά.
Από την στιγμή που άρχισα να χρησιμοποιώ ωτασπίδες στη δουλειά, μειώθηκε η ένταση στο κεφάλι και στα μάτια, μειώθηκε η ένταση στα νεύρα του αυχένα και αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Πριν ήμουν τσακισμένη και ζαλισμένη με το τέλος του οκταώρου. Νόμιζα ότι οφείλεται στον υπολογιστή, στο τσιγάρο, στον καφέ.
Στην υπηρεσία μου ποτέ δεν βρέθηκα σε ήσυχο και πολιτισμένο περιβάλλον. Είχα πάντα τις γλωσσοκοπάνες. Έπαθα δύο ψυχωτικές συνδρομές, ενώ έξω από αυτό δεν μου είχε συμβεί τίποτα.
Μήπως έχω κάποια υπερευαισθησία, όπως οι αυτιστικοί που ακούν τους ήχους έντονα; Όταν μιλάει, ή μάλλον γκαρίζει, η μπαστουνόβλαχα απέναντί μου, κάνω γκριμάτσες από τον πόνο, σαν να περνάει ηλεκτρικό ρεύμα από τον εγκέφαλο. Μετά εμφανίζονται πονοκέφαλοι και ημικρανίες.
Ποτέ άλλοτε δεν είχα φανταστεί ότι μου κάνει τόσο κακό αυτή η καθημερινή έκθεση σε τέτοιον θόρυβο.
Νομίζω ότι αυτά τα άτομα δεν έχουν κουλτούρα εργασίας, στο εξωτερικό θα τα είχαν πετάξει έξω αν δεν συμμορφώνονταν ή θα τα έστελναν σε ψυχίατρο.
Παρόλο που έχω πτυχίο και ήλπιζα σε πιο ήσυχο χώρο εργασίας, λόγω έλλειψης μέσου, με πετάνε πάντα με αυτές τις γλωσσοκοπάνες επιβαρύνοντας την υγεία μου. Επίσης είναι γνωστό (από γιατρό εργασίας, αναρρωτικές, κοινωνικές έρευνες) ότι έχω θέμα ψυχικής υγείας και χρειάζομαι ήσυχο χώρο εργασίας.
Στην σύμβαση έχω υπογράψει ότι μπορούν να με αποσχολήσουν οπουδήποτε στην ειδικότητά μου όμως. Αυτοί με αποσχολούν σε κατώτερη κατηγορία και μάλιστα δεν με άφηναν και να φύγω όπως είχα ζητήσει, γιατί ήμουν απαραίτητη στην κατώτερη κατηγορία.
Τελικά τι πρέπει να γίνει; Θα κάνω εγώ και άλλοι πτυχιούχοι γκισέ και τα στουρνάρια του λυκείου (με το ζόρι) που δεν έχουν άλλες γνώσεις θα πάνε σε γραφεία και θα κουτσομπολεύουν; Γέρασα και αντιμετωπίζω τα ίδια συνεχώς. Για κάτω από 1000 ευρώ επί 15 χρόνια.