Κατάθλιψη και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
Χαίρετε!
Αισθάνομαι ότι ξεκινώ πάλι με συγκεκριμένο τρόπο να κατεβαίνω τα σκαλιά των καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Ιδίως απ’ τον Ιούλιο που διέκοψα την φαρμακευτική αγωγή-οχι απότομα- αλλα σταδιακά και σταθερά. Η μείωση έγινε χωρίς να συμβουλευτώ γιατρό ή την ψυχοθεραπεύτριά μου. Είμαι στο εξωτερικό πλέον.
Παρατηρώ μια σταδιακή κάμψη στη διάθεση και στην αυτοεκτιμησή μου.Αυτά σε μέτριο βάθμό, χωρίς να με πνίγουν. Δεν είναι αυτό το κύριο θέμα μου.
Το κύριο θέμα μου είναι οι επίμονες σκέψεις που με κατακλύζουν. Δεν θα έλεγα ψυχαναγκασμός. Γιατί είναι ιδέες που με κατακλύζουν. Και ακόμα ακόμα, κάτι συγκεριμένο που με στιφογυρνάει. Δεν θα έλεγα ότι είμαι ψυχαναγκαστικός. Ψυχαναγκαστικός έχω γίνει μέ ενα συγκεκριμένο θέμα.
Χθές ξανά-πήρα τη φαρμακευτική μου αγωγή. Αισθάνθηκα ότι βασανιζόμουν αρκετά, και ήθελα μια υποστήριξη φαρμακευτική.
Απλά για το ιστορικό. Είχα περάσει 2 χρόνια καταθλιπτικό επεισόδειο. Μάλλον μείζων.
Εκτώς των άλλων ήθελα να ρωτήσω. Γιατί πάνε παρέα οι ψυχαναγκαστικές διαταραχές ή οι διάφοροι ψυχαναγκασμοί με την κατάθλιψη;