Ψυχολόγος για χρόνια κατάθλιψη, Θεσ/νικη
Γεια σας!
Αρχικά θα ήθελα να χαιρετήσω τα μέλη του φόρουμ. Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ τα θέματα του φόρουμ αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω.
Πρόσφατα ανακάλυψα ότι η αδερφή μου έχει χρόνια κατάθλιψη…
Αν και είχα δει κάποια σημάδια κατά καιρούς, ίσως δεν τα έδωσα όσο σημασία θα έπρεπε. Δυστυχώς, καμιά φορά οι ρυθμοί τις ζωής δεν μας επιτρέπουν να αφιερώσουμε χρόνο στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Επίσης, λίγο ή πολύ, τα τελευταία χρόνια το να περνάνε οι γύρω μας ψυχολογικά ‘σκαμπανεβάσματα’ είναι κάπως συνηθισμένο…
Εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα την έβλεπα σκεπτική και μελαγχολική, κάποιες φορές την έπιασα και να κλαίει, ωστόσο, όταν την ρωτούσα τι έχει μου έλεγε το κλασσικό ‘τίποτα’. Μέχρι που πρόσφατα, ήρθε μόνη της μέσα στα κλάματα και μου είπε το θέμα της… Όλα ξεκίνησαν από μία φοβία πάνω από 10 χρόνια πριν, η φοβία έγινε μόνιμο άγχος και αυτά σε συνδυασμό στάθηκαν εμπόδιο στις επιλογές της ζωής της…
Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθλιψη… Κατάθλιψη γιατί δεν μπορεί να πιστέψει πως μία χαζή φοβία (η ίδια τη χαρακτηρίζει έτσι, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ποτέ μία φοβία δεν είναι χαζή, όσο ‘χαζή’ και αν φαίνεται στα μάτια του άλλου) την οδήγησε στο να μείνει πίσω σε κάποια θέματα. Και είναι μία κατάσταση που τη βιώνει πάνω από 10 χρόνια!
Δεν αντέχω να ακούω από το στόμα της αδερφής μου ότι ‘η ζωή της έχει διαλυθεί’ και ότι δεν έχει διάθεση να ζήσει…
Θέλω να τη βοηθήσω και το θέλει και η ίδια. Χρειάζομαι έναν καλό ψυχολόγο στη Θεσσαλονίκη, ειδικό σε χρόνια κατάθλιψη-φοβίες. Όποιος γνωρίζει κάποιον ψυχολόγο που ειδικεύεται σε αυτά τα θέματα ας μου στείλει πμ…
Επίσης ευπρόσδεκτες οι συμβουλές αλλά και οι παραθέσεις προσωπικών εμπειριών.
Ευχαριστώ πολύ!