Ο αλκοολικός πατέρας μου...
Καλημέρα.
Οι γνώσεις μου δεν είναι πολλές πάνω σε αυτό το θέμα, όμως πραγματικά θα ήθελα να με βοηθήσετε με τις συμβουλές σας όχι στο πως θα πρέπει να διαχειριστώ το θέμα, αλλά να καταλάβω τι σκέφτεται.
Ο πατέρας μου είναι αλκοολικός. Δεν το παραδέχεται. Δεν είναι από εκείνους τους αλκοολικούς που πίνουν και την άλλη μέρα ζητάνε συγνώμη για τις πράξεις τους. Αντίθετα μάλιστα, πίνει κάθε μέρα 2-3 λίτρα κρασί πλέον, ξεκινά έναν τεράστιο καυγά με όποιον βρεθεί μπροστά του και στο τέλος πάντα πέφτει ήρεμος για ύπνο, αφήνοντας την αίσθηση στον άλλο πως ικανοποιήθηκε. Την επόμενη μέρα κρατά πόζα στο άτομο που έπιασε στον καυγά και νηφάλιος (για εκείνη την ώρα) τον κατηγορεί σε άλλα μέλη της οικογένειας...
Μπορώ να καταλάβω πως μεθυσμένος μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι, αλλά αν συμπεριφέρεται και όταν είναι νηφάλιος, αισθάνομαι πως χρειάζεται άλλου είδους βοήθεια.
Πρόσφατα, νηφάλιος πάντα, μου ζήτησε βοήθεια σε κάτι που τον απασχολούσε. Εγώ το διαπραγματεύτηκα και το είδα ως μια ευκαιρία να φτιάξουν κάπως οι σχέσεις μας. Στην πορεία μου ζήτησε οικονομική ενίσχυση. Υποτίθεται πως θα έβαζα κάποια χρήματα και θα έβγαζα κάποια χρήματα παραπάνω. Τις προηγούμενες εβδομάδες που αρχίσαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ μας όμως, στη συζήτηση φαινόταν να μην υπολογίζει τα χρήματα. Δηλαδή, μίλαγε για τα χρήματα λες και ήταν χαρτοπετσέτες. Υποτίθεται πως ξεκινούσαμε με ένα μπάτζετ 400 ευρώ και στην πορεία της συζήτησης ενώ συμφωνούσε με το μπάτζετ, ταυτόχρονα έλεγε πως θα πρέπει να πληρωθούν και φίλοι του γιατί τους χρειάζεται 120 ευρώ τη μέρα, πως κάθε μέρα θα χρειάζεται βενζίνη 100 ευρώ για 1 μήνα και πως έτσι είναι οι επενδύσεις, επενδύεις για να βγάλεις τα χρήματα σου πίσω σε κάποια χρόνια. :S
Εν ολίγοις στη συζήτηση και όχι σε πλάνο έβγαζε ένα κόστος περί τα 5000+ ευρώ ενώ όταν του επαναλάμβανα πως το μπάτζετ είναι 400 ευρώ συμφωνούσε! Αργότερα είπε πως και 5000 ευρώ να είναι το κόστος το γεγονός πως θα έχω κάνει κάτι δικό μου αρκεί ας μπω και μέσα 4000 ευρώ διότι μονάχα 1000 ευρώ θα βγάζαμε. Διαφώνησα και του είπα πως η θέση μου είναι μια. 400 ευρώ μπάτζετ και να μην πιει για τους επόμενους μήνες. Εκείνος έσκυψε τότε και μου είπε "Στο υπόσχομαι, αυτό είναι πανεύκολο!".
Το ίδιο βράδυ έσπασε κάθε ρεκόρ. Ήπιε 5 λίτρα κρασί κι ένας τεράστιος καυγάς ξέσπασε στο σπίτι. Προσωπικά απέσυρα και δεν ενδιαφέρομαι για καμία συνεργασία. Μου κάνει όμως εντύπωση όχι η ψεύτικη υπόσχεση, αλλά πως γίνεται και νηφάλιος να θεωρεί φυσιολογικό να δώσει ένας άνεργος 5000 ευρώ, να εργαστεί σκληρά με τα χέρια και να μπει μέσα 4000 ευρώ απλά για να έχει κάτι δικό του; Πως γίνεται να πιστεύει πως διαθέτω 5000 ευρώ; Πως γίνεται επίσης να θεωρεί φυσιολογικό να χάσει τα χρήματα του ο γιος του, ώστε να κερδίσουν χρήματα οι φίλοι του; Εμένα αυτό μου δείχνει πως το άτομο αυτό με μισεί κι αν του εξηγήσω τους παραλογισμούς του, με βρίζει χυδαία, προσθέτοντας πως δεν θα κάνω τίποτα στη ζωή μου. :( Ειλικρινά είναι ένα πρόσωπο που θεωρώ καρκίνο για την οικογένεια και πιστεύω πως μονάχα για λόγους συγκατοίκησης μιλάμε πλέον. Πλέον, αδυνατώ να επικοινωνήσω και δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι κακός ή αν χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια. :(