Originally Posted by
marian_m
Εγώ πιστεύω το εξής.
Αν κάτι θέλουμε πραγματικά, είμαστε αποφασισμένοι να το καταφέρουμε, θα το καταφέρουμε.
Ισχύει για πολλά πράγματα.
Αν θέλω να μάθω κινέζικα, θα βρω τον τρόπο να το κάνω. Θα ψάξω από δω, από κει θα βρω έναν δάσκαλο να με διδάξει, ας μην είναι και ο καλύτερος φτάνει να μην είναι απατεώνας, αλλά θα καταφέρω να μάθω.
Όταν θέλησα να κόψω το τσιγάρο, ήμουν αποφασισμένη να το κάνω, διάβασα ένα βιβλίο που μου σύστησαν και από τότε δεν ξανακάπνισα. Πολλοί έπειτα από μένα διάβασαν το ίδιο βιβλίο, δεν το έκοψαν όλοι.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν κάποιος θέλει και είναι έτοιμος, θα βρει τον τρόπο. Την δουλειά την κάνουμε οι ίδιοι με τον εαυτό μας, ο ψυχοθεραπευτής είναι ένας καθοδηγητής. Δεν είναι μάγος που θα μας μεταμορφώσει από τη μια στιγμή στην άλλη σε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Όσο καλύτερος είναι τόσο καλύτερο για μας, αν πάλι είναι άχρηστος τόσο το χειρότερο, αλλά κάποια στιγμή, συνήθως αρκετά σύντομα, θα το καταλάβουμε.
Η εμπειρία μου μού έχει διδάξει ότι αυτός που θέλει να βοηθηθεί θα τα καταφέρει. Κι ας μην έχει απαραίτητα τον καλύτερο ειδικό.
Αυτός που έχει γυρίσει όλους τους ειδικούς της πόλης του και ο ένας του ξυνίζει και ο άλλος του βρωμάει, μάλλον στην ουσία σαμποτάρει ο ίδιος τον εαυτό του. Προφανώς αντιδράει για κάποιο λόγο στο να νιώσει καλύτερα. Ας ψάξει ειλικρινά το γιατί.