Originally Posted by
alexsandra
Καλησπέρα σας,
Είμαι καινούργια στην παρέα σας. Ονομάζομαι Αλεξάνδρα και είμαι 30 χρόνων. Αυτό τον καιρό είμαι άνεργη. Η δουλεία μου ήταν τόσο βαρετή και ψυχοφθόρα που δεν άντεξα άλλο και εφυγα, εκτός αυτού βοήθησε και η σχέση μου γι’ αυτό. Η σχέση μου είναι από απόσταση και δεν μπορούμε να βρισκόμαστε συχνά. Είχαμε αποφασίσει όταν θα έφευγα απ την εργασία μου θα πήγαινα να μείνω μαζί του. Αλλά λόγο οικονομικών δεν μπορεί να γίνει αυτό. Μένω ακόμα με τους γονείς μου και αισθάνομαι εγκλωβισμένη. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, αλλά είναι και παλαιών αρχών που αυτό συνεπάγεται ότι δε τους έχω μιλήσει για την σχέση μου γιατί θα με ωθήσουν άμεσα στον γάμο (αν είναι πότε δυνατόν!!!) . Οι γονείς μου έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και πάντα ότι μισθό έπαιρνα τα έβαζα στο σπίτι για να καλύψω λογαριασμούς και ανάγκες. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν βρίσκω διέξοδο.
Καταρχήν, δεν έχω το ψυχικό σθένος να αναφέρω στην σχέση μου για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν σπίτι μου και να του δείξω όλη την κατάσταση που επικρατή. Είμαι πολύ περήφανος άνθρωπος για κάτι τέτοιο.
Κατά δεύτερον, είναι η διαχείριση της οικογένειας μου η οποία με βλέπουν σαν ένα μικρό κοριτσάκι που δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα. Σαν άνθρωπος έχω πολλές δεξιότητες και όσο με απορρίπτουν τόσο πιο ράκος αισθάνομαι. Ακόμα, ότι και να θέλω να δημιουργήσω πάντα με φρενάρουν πάντα θα μιλήσουν για το οικονομικό ή οτιδήποτε για να μην το κάνω. Είναι απόλυτα κολλημένοι πάνω μου που με πνίγουν. Για να κάνω κάτι που θέλω πρέπει να το διαπραγματευτώ πολλές ώρες. Ζω σε ένα αδιέξοδο και δεν έχω διάθεση να κάνω τίποτα.
Επιπλέον, νοιώθω αφάνταστα μόνη. Δυστυχώς είμαι σε επαρχία και δεν είχα ποτέ σχέσεις με τον κόσμο εδώ. Μεγάλωσα και έζησα σε πόλη που συνεπάγεται ότι η νοοτροπία που απέκτησα είναι τελείως διαφορετική.
Πλέον με διακατέχουν πολλά συναισθήματα τα οποία δε μπορώ να τα διαχειριστώ, όπως η μοναξιά που νοιώθω, δεν έχω διάθεση να κάνω τίποτα απλά βλέπω να περνάνε οι μέρες χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα σαν φυλακισμένη. Είμαι στην πιο παραγωγική μου διαδικασία και δεν έχω διάθεση για τίποτα σαν να γέρασα πριν την ώρα μου. Ακόμα δεν έχω διάθεση να έρθω σε σύγκρουση με την οικογένεια μου, δεν έχω την δύναμη. Ξέρουν ότι είμαι πολύ φιλότιμη και το ρίχνουν εκεί. Θέλω να βρω την δύναμη πάλι να κάνω πράγματα για μένα. Αν έχετε έρθει και εσεις σε τετοία κατάσταση πως την διαχείριστικατε ή γενικά την αποψη σας περι του θέματος.