Καλησπέρα παιδιά είπα να πω και εγώ τον πόνο μου εδώ πέρα (για άλλη μια φορά).Έχω γράψει και άλλο θέμα (πάλι σχετικά με το άγχος) και αποφάσισα μετά από αρκετή σκέψη να γράψω τι μου συμβαίνει τον τελευταίο καιρό.
Από τότε που άρχισε η σχολή μου (ειδικά τις πρώτες μέρες) με είχε καταβάλλει ένα άγχος τρελό ότι κάτι δε πάει καλά και ότι δεν είναι η θέση μου εκεί (στη σχολή).Μετά από τρεις εβδομάδες μάθημα έχω να πω ότι όσο είμαι εκεί και όσο σκέφτομαι ότι πρέπει να πάω ξανά εκεί με πιάνει ένα τρελό άγχος από το οποίο δε μπορώ να απαλλαγώ ενώ άλλες φορές έχω όρεξη για μάθημα και χαίρομαι που βγαίνω από το σπίτι και κάνω κάτι ενδιαφέρον (ελάχιστες φορές και μόνο σε μερικά μαθήματα που παρακολουθώ).Όλο αυτό με έχει τρελάνει και με έχει φτάσει στα όρια μου και ως αποτέλεσμα να προσπαθώ να ηρεμήσω τον εαυτό μου από το τρομερό άγχος που με καταβάλλει.Πλέον προσπαθώ όσο γίνεται περισσότερο να μην σκέφτομαι τη σχολή και τα μαθήματα δηλαδή να ασχολούμαι με ότι άλλο μπορώ (για παράδειγμα να βλέπω καμιά σειρά στην τηλεόραση να διαβάζω κανένα βιβλίο να πηγαίνω βόλτες μόνος ή με παρέα κλπ) απλά και μόνο για να χαλαρώσω και να μην το σκέφτομαι όλο αυτό.Δυστυχώς όμως δε μπορώ να το κάνω συχνά (μόνο 2 φορές τη βδομάδα μπορώ από Δευτέρα ως Παρασκευή).Νιώθω ότι θα τρελαθώ ότι δεν θα αντέξω άλλο πραγματικά το λέω πιστεύω ότι η σχολή μου τρώει πολύ χρόνο και ότι αν συνεχίσω έτσι δε θα αντέξω.Θέλω από τη μια να τα παρατήσω όλα και να βρω κάτι άλλο να κάνω ενώ από την άλλη σκέφτομαι ότι θα είμαι σε αδιέξοδο αν το κάνω αυτό.Δεν μπορώ να συνέλθω πια ρε παιδιά βοηθήστε με λίγο.Θέλω να επισκεφτώ ψυχολόγο αν είναι αναγκαίο αλλά η μόνο επιλογή που έχω είναι να επισκεφτώ της σχολής μου (γιατί δεν έχω λεφτά για κανονικό ψυχολόγο) αλλά δε βρίσκω το κουράγιο να πιάσω το τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού ούτε καν να πάω ως εκεί και να τον βρω να του πω τα προβλήματά μου.
Θέλω να με βοηθήσετε σε αυτό το πράγμα πάνω αλλά και σε κάτι άλλο:Πως λες στους γονείς φίλους συγγενείς κλπ ότι θες να παρατήσεις τη σχολή σου αλλά δε ξέρεις τι άλλο να κάνεις;Σίγουρα ακολουθεί ο στρατός γιατί έχω πάρει αναβολή αλλά μετά τι δουλειά που με τέτοια κρίση;
(Σε ΙΕΚ που είχα αναφέρει χλωμό το βλέπω γιατί ένας φίλος μου που πάει σε δημόσιο μου λέει ότι έχει τρομερές ελλείψεις και μάλλον δε θα ανοίξει ξανά.)