Γεια σας ειμαι παλιο μελος αλλα το τελευταιο 2μηνο περναω καταστασεις εντονου αγχους με αποτελεσμα να εχει επηρεαστει η υγεια μου. Ολα ξεκινησαν πριν ενα μηνα περιπου οταν μετα απο ενοχλησεις στην κοιλια πηγα σε γυναικολογο και μου βρηκε 2 κυστες στις ωοθηκες. Δεν ηταν κατι τοσο ανησυχητικο, απλα μου ειπε να παω μετα απο την περιοδο μου να με δει παλι γιατι ειναι απο αυτες που φευγουν μονες τους. Εγω ομως επαθα πανικο, εκλαιγα και η μαμα μου με πηγε σε 2η γιατρο. Τα ιδια μου ειπε κ εκεινη αλλα μου εδωσε κατι φαρμακα για να βοηθησουμε την κατασταση. Μεχρι να περασουν οι μερες να ξαναπαω περασα απιστευτες ωρες εκλαιγα ολη την ωρα, δεν μπορουσα να κοιμηθω να δουλεψω και πονουσα. Μεχρι που εβλεπα εξογκωματα στην κοιλια μου και ημουν σιγουρη πως ειχαν μεγαλωσει οι κυστες. Παω στη γιατρο μου κανει υπερηχο πουθενα οι κυστες. Μετα απο δικη μου πιμονη επειδη της ειπα οτι εγω ποναω ακομα εψαξε καλυτερα και βρηκε νεα κυστη οχι ομως στην ωοθηκη αλλα ανεξαρτητα απο αυτην και καπως μακρια απο την ωοθηκη. Μου ειπε να μην ανησυχω γιατι ειναι πολυ μικρη, ουτε επανελεγχο δεν ζητησε. Τις πρωτες μερες ημουν χαρουμενη που ξεμπερδεψα απο τις αλλες κυστες που ηταν μεγαλυτερες κ πανω στις ωοθηκες. Ειμαι 30 χρονων ανυπαντρη και ανησυχω για τη γονιμοτητα μου. Μετα εψαξα στο ιντερνετ στοιχεια για την καινουργια κυστη. Δε βρηκα κατι ανησυχητικο. Δε μου φτασαν ομως τα ελληνικα sites εψαξα σε ξενα και εκει βρηκε τροφη η ανησυχια μου. Μεσα σε μια μερα απεκτησα ολα τα συμπτωματα των κυστεων. Ξανα κλαμματα, εμετοι, διαρροιες απο αγχος. Παω κανω αλλον υπερηχο σε διαγνωστικο. Ημουν σιγουρη οτι ειχε μεγαλωσει και πιεζε τα αλλα οργανα της κοιλιας μου. Ο υπερηχος εδειξε την κυστη ενα χιλιοστο μεγαλυτερη. Φυσικα δν ειναι ανησυχητικο υπαρχει και το στατιστικο λαθος. Ηρεμω προσωρινα. Οι πονοι υπηρχαν αλλες φορες πιο λιγο αλλες πιο εντονα. Ξανακυλαω ψυχολογικα. Πηγαινω σε τριτο γυναικολογο. Μεχρι να μπω ειχα τους μεγαλυτερους πονους απο ποτε. Ημουν σιγουρη οτι οι φοβοι κου δεν ηταν ασκοποι. Με εξεταζει μου ειπε οτι δεν θα επρεπε καν να το σκεφτομαι και απορει για το ποιος με φοβισε τοσο. Η κυστη δεν ειχε μεγαλωσει. Μου ειπε οτι ισως ποναω απο το εντερο η απο το φοβο μου. Οταν βγηκα απο το γιατρο, πονουσα λιγοτερο. Για 2 μερες ημουν χαρουμενη ημουν παλι εγω. Τωρα 5 μερες μετα παλι ψαχνω να βρω πονους. Απο την ωρα που ξυπναω ψαχνω το σωμα μου, σφιγγβ την κοιλια μου για δω αν θα πονεσω. Πολλες φορες ποναω ακομα. Ανησυχω μηπως εχω καρκινο στο εντερο. Αιμα δεν εχω παντως. Πηγαινω σε ψυχολογο εδω κ ενα μηνα αλλα δεν βοηθαει ιδιαιτερα. Αν μπορειτε να μου πειτε κατι εσεις θα σας ειμαι ευγνωμων.