Originally Posted by
66psy
όταν σε πιανει να παιρνεις μεγαλες αναπνοες.. οσο πιο μεγαλες μπορεις και στην συνεχεια να εκπνεεις χαλαρα... εμενα με βοηθαει.. 3-4 τετοιες αναπνοες και ηρεμω..
τα χαπια δεν κουκουλωνουν το προβλημα αν πραγματοποιεις εσωτερικη προσπαθεια.
προσωπικα εγω το προβλημα το ελυσα με τα χαπια, αλλα παραλληλα δουλευα μεσα μου και ακολουθουσα ασφαλως ψυχοθεραπεια..
εξ αρχης ειχα πει στον εαυτο μου να μην βασιζομαι μονο σ αυτα..
τα χαπια με βοηθησαν, γιατι αλλιως θα ειχα καταντησει αγοροφοβικη, καταθλιπτικη και τελειως αποκομμενη απο την πραγματικοτητα.. στην αρχη δεν επαιρνα και καθε μερα γινοταν χειροτερη..μετα που πηγα σε ψυχιατρο και ειδα κατευθειαν διαφορα.. τωρα πλεον εχω σχεδον σταματησει τα φαρμακα (παιρνω 0,25 μονο αν παραστει η αναγκη) και το προβλημα κοντευω να το ξεπερασω τελειως..
πιστευω πως με σωστη χρηση τα χαπια (και μιλαω κυριως για τα ζαναξ επειδη μονο απο αυτα εχω προσωπικη εμπειρια) δεν εχουν αρνητικες επιπτωσεις.. τωρα αυτο ομως για την εγκυμοσυνη δεν το ξερω ... και πιστευω ειναι και φαυλος κυκλος.
αν παιρνεις χαπια μπορει να εχει αρνητικες επιπτωσεις στο εμβρυο, αλλα απο την αλλη κι αν δεν παιρνεις χαπια μπορει να μην εισαι σε θεση να δωσεις το 100% της μητρικης φροντιδας και αγαπης στο μωρο (ειδικα του πρωτους μηνες που οι αναγκες του ειναι πληρως αυξημενες) λογω του προβληματος.