Καλημερα σας!
Με το ενα ματι πληκτρολογω με το αλλο κοιμαμαι, νοιωθωβ πολυ κουρασμενη.Τις τελευατιες μερες δε κοιμαμαι καλα.
Φοβαμαι!
Ας τα παρω απο τη αρχη (γτ μαλλον το γρηγορο μου μην για να μη σας κουρασω ηταν πολυ γρηγορο)
Ειμαι 30.Μεχρι τα 23 ημουν ενα παιδι που εσφιζε απο ζωη!Καπου εκει οταν ξεκινησα η δουλεια αρχισα να ζαλιζομαι φριχτα σε σημειο να θελω να πεσω.Αξονικη και τιποτα.Ιγχμοριο και αγχος!Μετα απο κανα χρονο αισιως 24 ενοιωθα κατι καψιματα στη πλατη μια αδυναμια και πηγα σε νευρολογο κατευθειαν(αν θυμαμαι καλα απο μονη μου-ηξερα απο τοτε ποια ειδικοτητα ειναι για τι).Κανω μαγνητικη και...τιποτα!εκει ερχεται η αρχη της φοβιας μου!Ο γιατρος αυτος λοιπον που ενω ειχε μια καθαρη μαγνητικη μου εδωσε καταρχην τηλεφωνικη διαγνωση(παρε και σε λιγο τηλ για να την δω και να τη ξαναδω τη μαγν)και τελικα χωρις να πει ξεκαθαρα τι εχω μου δινει κορτιζονη(παρε αυτο και θα σου φυγει-δια πασα νοσο και μ... κορτιζονη παιρνεις)Μου χτυπησε καμπανα γτ κορτιζονη παιρνεις και στη σκληρυνση.
Πηγα σε αλλους 5 νευρολογους εφτασα μεχρι Αθηνα και φυσικα αυτοι ουτε κατι εβλεπαν κλινικα ουτε στη μαγνητικη.Ολοι αγχος και σωματοποιηση.Ενας απο αυτους συγκεκριμενα μου πε για τον 1ο γιατρο οτι εχει κολημα με τη σκληρυνση και κανει σε ολους το ιδιο (το θεμα ειναι οτι ταραξε εναν ανθρωπο απο το πουθενα και μια για παντα).Ακολουθουν και αλλες μαγνητικες σε ολο το μηκος κεφαλι αυχενας πλατη κυριως με δικη μου πρωτοβουλια.Μεχρι περυσι τετοιο καιρο εκανα μαγνητικη που τη πληρωσα εγω.Τα τελευταια χρονια βγηκαν και αλλα συμπτωματα δε, οπως νοιωθω βαρυ το ποδι μου μουδιαζει και μενει για μερες ετσι,μουδιαζει το χερι...Ολα εν πασει περιπτωσει εχουν ¨"ειδωθει"με μαγνητικες.Τα τελευταια 3χρονια δε με βλεπει ενας νευρολογος-εμπιστευτηκα εναν που ειναι και γλυκος ανθρωπος και συζητησιμος και ξερει τη φοβια μου.Για να καταληξω,αυτο που μου χτυπαει καμπανακια οτι απ τη μια ειναι ψυχοσματικο ειναι οτι περυσι ειχα οτι εχω αυτη τη στιγμη π μιλαμε απο συμπτωματα εκανα τη μαγνητικη και περασε και για εναν χρονο δε θυμαμαι να χα ενοχλησεις.Φετος παλι τα ιδια!δε ιθελω να κανω μαγνητικη σε καμια περιπτωση για το κοστος ψυχικο κυριως, θελω να εμπιστευτω αυτον τον γιατρο και να παραμεινω εκει γτ το να γυρνας απο δω και απο κει σε μπερδευει(απ την αλλη λεω ομως και αμα κανει λαθος).Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι το εξης:αν περυσι ειχες το ιδιο συμπτωμα με φετος και το εψαξες και ειχες αγχος,φετος που τ χεις παλι,παλι απο αγχος ειναι?Θελω να πω που οριοθετηται το συμπτωμα απο αγχος με τη παθολογια(δε ρωταω ιατρικως αλλα εσας που βιωνετε το ιδιο-και καταλαβαινω πολυ καλα οτι ειναι δυσκολο να πεισθουμαι οτι δεν εχουμε τιποτα.
Τις τελευταιες μερες δε αγριευτηκα και απο κατι αλλο.Το καλοκαιρι ειχα λιγα δεκατα,37,2 για καποιες μερες.Κανω εξετασεις τα παντα ολα και κυριως μικροβια ιους και βρηκα οτι εχω αντισωματα για λοιμωδη μονοπηρυνωση(ποτε δε περασα τετοιο πραγμα) οχι την ασθενεια καθεαυτου.Μεσα απο σαιτ λοιπον συνδεουν τη μονοπυρηνωση με τη σκληρυνση.Επειδη οι ιοι ενεργοποιουν το ανοσοποιητικο και καμια φορα φερουν αυτοανοσα.Εν πασει περιπτωσει διαβαζοντας στο νετ, αν κανεις εξετασει τετοιων αντισωματων στον γενικο πληθυσμο το 90-95% θα ειναι θετικοι.Αρα αυτη η συνδεσμολογια και να αληθευει πρεπει να πεσεις στην ελαχιστη υποπεριπτωση γιατι μολις το 0,1%εχουν σκληρυνση.Το θεμα ειναι γιατι πολυ σας κουρασα εχω φρικαρει,δε κοιμαμαι και το κυριο ...δε ξερω τι να κανω.(και υποφερω....οπως οι περισσοτεροι εδω)
Υγ:Φαρμακα και ψυχοθεραπειες εχουν δοκιμαστει και εχουν αποτυχει παταγωδως.
Σας ευχαριστω πολυ,καταρχην που θα διαβασετε το μακροσκελες μηνυμα.Να στε καλα(ναμαστε)