Έχασα και τον πατέρα μου , ενώ είχα ήδη χάσει την μητέρα μου χρόνια πριν
Καλησπέρα σας.
Σκέφτηκα να ξαναγράψω σ'αυτό το φόρουμ ύστερα από πάρα πολύ καιρό..
Τώρα αυτό που με απασχολεί είναι η απώλεια πολύ αγαπημένου προσώπου μου... του πατέρα μου, τον οποίο έχασα στις 7 Νοεμβρίου, ύστερα από βαρύτατο εγκεφαλικό στις 1 Νοεμβρίου, όπου είχε παραμείνει στην Μ.Ε.Θ. για 1 εβδομάδα.... Άρχισα να κλαίω πολύ από την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο.. στην εντατική πήγαινα κάθε μέρα και του μιλούσα, δεν ξέρω αν άκουγε ήταν σε καταστολή, αλλά μετά τον έβγαλαν από την καταστολή γιατί ήταν σε δικό του κόμμα... Εγώ συνέχιζα να του μιλάω... Μιλάω και με μια ψυχολόγο και μου είπε ότι μπορεί να μην με άκουγε με τα αυτιά, αλλά άκουγε η καρδούλα του, δλδ ένοιωθε... Είμαι σε τραγική κατάσταση και αισθάνομαι ένα μείγμα θυμού (όχι προς τον πατέρα μου), αλλά προς οποιονδήποτε πει κάτι που νομίζει ότι θα με κάνει να σκεφτώ αισιόδοξα... Πχ μια φαρμακοποιός με ρώτησε πώς είμαι και είπε κάθε μέρα και καλύτερα και τσατίστηκα και της είπα κάθε μέρα και χειρότερα... Και ναι είναι αλήθεια... Ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ... Δεν θέλω να πιστέψω τα όσα έγιναν... Έχω ήδη χάσει την μητέρα μου πριν 18 χρόνια και το να χάσω και τον πατέρα μου θεωρώ ότι είναι ισοπεδωτικό.... Δεν ξέρω γιατί όσο περνάνε οι μέρες γίνομαι χειρότερα... Μου είχε αδυναμία ο πατερούλης μου... Και αυτό με πονάει πιο πολύ... Αισθάνομαι ότι πια δεν υπάρχει κανένας να με αγαπάει... έχω έναν αδελφό, αλλά δεν αισθάνομαι ότι με αγαπάει όσο οι γονείς μας... Όσο ζούσε ο πατέρας μας όλο τσακωνόμασταν, δεν ήθελα τσακωμούς, αλλά να που γίνονταν, τους θεωρούσα γρουσουζιά... Και ο αδελφός μετά από ένα διάστημα (κάποια χρόνια μετά τον θάνατο της μαμάς άρχισε να τσακώνεται με τον πατέρα μας, τα πρώτα χρόνια μετά τον θάνατο της μαμάς δεν είχαμε τσακωμούς)... Και την τελευταία μέρα πριν πάθει το εγκεφαλικό ο πατέρας, τσακωθήκαμε με τον αδελφό μου και επειδή δεν άντεχα την φασαρία σηκώθηκα και έφυγα.. ο πατέρας μου ανησύχησε και νόμιζε ότι θα έφευγα από το σπίτι και με έπαιρνε τηλ εγώ του ζήτησα συγνώμη που τον είχα βρίσει πριν φύγω (αλλά αμέσως μετάνιωσα).... Όμως όταν γύρισα σπίτι ήταν χαρούμενος και μου χάιδεψε τα μαλλιά.. είχα φέρει και πράγματα στο σπίτι... Έτσι σιγά-σιγά ηρέμησε το κλίμα... Και το πρωί κατά τις 5:30 έγινε αυτό... Δεν θέλω να πιστεύω ότι έφταιξα εγώ ή ότι φταίξαμε σαν παιδιά ότι τον "φάγαμε" με τους τσακωμούς... Ο αδελφός μου είδε ότι μάλλον είχε πιει πολύ το προηγούμενο βράδυ πριν το περιστατικό.. Συνήθιζε να πίνει τον τελευταίο καιρό δεν πρόσεχε όσο έπρεπε και έπρεπε να προσέχει γιατί όταν είχε κάνει μπαλονάκι ο γιατρός του είχε δώσει κάτι χάπια ανάμεσα σ'αυτά και αντιυπερτασικά και ένα διαιτολόγιο από το οποίο ξέφευγε, γιατί κάθε μέρα έτρωγε ένα κρουασάν και έπινε περισσότερη μπύρα και κρασί από ότι επιτρεπόταν... Τον τελευταίο καιρό ακόμα και όταν περπατούσε κοντινές αποστάσεις κουραζόταν και ενώ του έλεγα να πάμε σε γιατρό και να κάνουμε εξετάσεις αίματος δεν ήθελε... Είμαι συντετριμμένη δεν ήθελα να χάσω τον πατερούλη μου.... Ήθελα να τα πω εδώ να δω τι θα μου πείτε και εσείς... Τα έχω συζητήσει και με την ψυχολόγο μου, αλλά πάλι χάλια είμαι.... Το ξέρω δεν θα γίνω καλά από την μια μέρα στην άλλη... Και ξέρω ότι τα Χριστούγεννα για μας θα είναι μαύρα... Το ξέρω έχω μια τάση για κατάθλιψη το αισθάνομαι, αλλά δεν είναι κάτι που μπορώ να κάνω γι'αυτό... θεωρώ κάποια στιγμή θα περάσει... ο πατέρας μου όμως δεν θα γυρίσει ποτέ... και αυτό πονάει όσα λόγια παρηγοριάς και αν μου λένε οι άλλοι και μου λένε ότι έζησε την ζωή του κλπ, δεν μαλακώνουν τον πόνο μου... Αυτά είχα να γράψω προς το παρόν...