Καμία ελπίδα και αυτοκτονικές τάσεις
Είμαι 26.. Βλέπω τα χρόνια να περνούν χωρίς να τα εκμεταλλεύομαι καταλλήλως. Οι φίλοι μου προχωράνε κι εγώ μένω στάσιμη. Δεν ξέρω τι με περιμένει στο μέλλον αλλά νιώθω ότι τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει.. Είμαι ράθυμη, κάθε μου σκέψη και κίνηση είναι αργή, κάθε προσπάθεια για βελτίωση πέφτει στο κενό.. Έχω βάλει όριο στον εαυτό μου δύο χρόνια. Εάν δεν καταφέρω ούτε γάμο ούτε αξιόλογη εργασία μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια μόνο ο θάνατος μου μοιάζει ως καλή και μοναδική λύση. Ηδη είμαι βάρος στους γονείς μου.. Μετά το πανεπιστήμιο καμία εξέλιξη... Μόνο παροδικές, πρόσκαιρες χαμηλόμισθες εργασίες.. Μια προσπάθεια για εξωτερικό κατέληξε με ψυχωτικό επεισόδιο. Είμαι πολύ ντροπαλή, μαζεμένη και χωρίς αυτοπεποίθηση. Η διαπίστωση της πραγματικότητάς μου με οδηγεί στην κατάθλιψη. Ίσως και οι βαθύτερες λανθασμένες πεποιθήσεις που έχω αναπτύξει ανά τα έτη (σύμφωνα με την ψυχολόγο μου). Αλλά ποιός μπορεί να αρνηθεί πώς όταν είσαι ανίκανος να εξελιχθείς σε έναν τοσο απαιτητικό κόσμο δεν θα υποφέρεις κι από κατάθλιψη έχοντας αντίληψη της κατάστασής σου? Δεν είμαι απλά άτομο που έχει μια παρατεταμένη θλίψη. Έχω θλίψη και άγχος επειδή διαπιστώνω ότι είμαι λίγη. Κι αυτό δεν ξέρω πώς θα μπορούσε κι αν είναι ποτέ δυνατό να αλλάξει.. Πιθανόν να αποτελεί μια ρεαλιστική κατάσταση. Λυπάμαι τον εαυτό μου που είναι σε αυτήν την κατάσταση και λυπάμαι που σκέφτομαι τον θάνατο κάθε μέρα ενώ σφίζω από υγεία. Ευελπιστώ το μέλλον να με διαψέυσει και να μην χρειαστεί να βλάψω τον εαυτό μου..