Σωματικη ασκηση και συμπτωματα αγχους
Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα.
Νεος στο φορουμ, εχω διαβασει πολλα θεματα εδω αλλα δεν βρηκα κατι αντιστοιχο με το δικο μου θεμα.
Ειμαι 33 ετων απο Θεσ/νικη
Εδω και 2 χρονια, εχω κρισεις πανικου, ειδικα στην αρχη αρκετες, ευτυχως τωρα πλεον εχουν ελαχιστοποιηθει κατα πολυ και σε συχνοτητα αλλα και σε ενταση. Ελαβα εξ αρχης αγωγη με αντικαταθλιπτικο, 8 μηνες περιπου, οποτε και τα συμπτωματα σταματησαν.
Στην δικη μου περιπτωση και εδω θελω να εστιασω, ειναι πολλες οι φορες, οπου τα συμπτωματα αγχους, (π.χ. δυσπνοια, αισθημα φοβου, μουδιασμα ακρων, σφιξιμο στο στομαχι ή στο λαιμο), εμφανιζονται μετα απο σωματικη κοπωση. Δηλαδη μετα απο χειρονακτικη εργασια, οπως ας πουμε, κουβαλημα ή σήκωμα κατι με αρκετο βαρος, μια ανηφορα, ακομα και στο σεξ. Φαινεται οτι η σωματικη κοπωση πυροδοτει αυτα τα συμπτωματα, αλλοτε περισσοτερο, αλλοτε λιγοτερο.
Επισης, εχει μειωθει η αντοχη μου αυτα τα 2 χρονια, με αποτελεσμα να "λαχανιαζω" πιο ευκολα απο πριν. Με τα φαρμακα που ειχα παρει, ειχαν σχεδον εξαλειφθει τα συμπτωματα, αλλα οχι και η μειωση της αντοχης, αυτο εμεινε και με προβληματιζει αρκετα, μαζι με τα αλλα που προανεφερα.
Η γιατρος που μου ειχε δωσει την αγωγη, μου ειχε αναφερει οτι αυτο με την μειωση της αντοχης, θα ειναι το τελευταιο που θα φυγει, αλλα ακομα δεν εφυγε, δυστυχως.
Εννοειται οτι εχω κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις, π.χ. καρδιολογικες, πνευμονολογικες, αιματολογικες κ.α. και ειναι ολες τελειες, παλαιοτερα εκανα στιβο, οποτε εχω απο μικρος καλη φυσικη κατασταση.
Εν τελει θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος -α ειχε παρομοια εμπειρια και πως το αντιμετωπισε ή ακομα και πως το ξεπερασε.
Ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σας.