Εδώ και σχεδόν μισό χρόνο έχω έρθει σε επαφή με ένα παλιό "αίσθημα" από τον καιρό μου στο λύκειο.Λέω "αίσθημα" γιατί δεν έφτασε ποτέ σε σχέση ή κάτι παρεμφερές λόγω κάποιον άτυχων συμβάντων.Τη συγκεκριμένη κοπέλα είχα να τη δω και να μιλήσουμε τουλάχιστον 4 χρόνια. Ξαναβρεθήκαμε μέσω ενός κοινού φίλου μετά από δικιά της πρωτοβουλία. Γρήγορα μου έδειξε πως υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον προς εμένα,κάτι που με χαροποίησε αφάνταστα καθώς δεν κατάφερα ποτέ να σβήσω τα αισθήματά μου για εκείνη και μετά από τόσο καιρό βλέπω ότι ακόμα με "καίει".Εδώ όμως ξεκινούν τα προβλήματα.Βλέπετε η εν λόγω κοπέλα ενώ με πλησίασε βρισκόταν ακόμα σε μία σχέση,το θέμα είναι πως δεν ήταν καλά σε αυτή,ο σύντροφος της δεν της φέρεται καλά και την απατάει.Κάτι που με έβαλε σε σκέψεις και με στεναχωρεί γιατί μου φαινόταν ότι απλά με ήθελε για να πάρει την εκδίκησή της.Από την άλλη μου έλεγε συνέχεια πως επειδή είμαι καλό παιδί δε θέλει να με πληγώσει.Όντας άνθρωπος που δεν κρύβει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του,την αντιμετώπισα ευθέως και της είπα για τα συναισθήματα μου και τις ανησυχίες μου.Πιστεύω το εκτίμησε διότι συνέχισε να με πλησιάζει με αυτό τον τρόπο αλλά όχι πια καθαρά σεξουαλικό,άρχισε να μου ανοίγετε σιγά σιγά,πράγμα πολύ καλό διότι δεν είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται εύκολα λόγω της δύσκολης ζωής (άσχημες σχέσεις,με κεφαλαίο Α και περιπέτειες με ναρκωτικά) οπότε άρχισα να πιστεύω ότι μπορώ να τη βοηθήσω να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση και να σταθώ στο πλευρό της ως ένας άνθρωπος που θα τη στηρίξει.Αλλά πριν από δύο μήνες ενώ όλα πήγαιναν καλά και μου έδειχνε το πόσο εκτιμάει τη βοήθεια μου και το ενδιαφέρον μου,ξαφνικά μου είπε ότι δε μπορεί να το συνεχίσει αυτό.Δεν πιστεύω πως έχασε το ενδιαφέρον της για εμένα ούτε ότι βαρέθηκε να "παίζει" μαζί μου,κυρίως γιατί την προηγούμενη μέρα μιλάγαμε κανονικά περισσότερο σαν δύο άνθρωποι που καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο,όχι απλά φίλοι οι άνθρωποι με απλά σεξουαλικές σχέσεις.Οι σεξουαλικές σχέσεις δεν υπήρξαν ποτέ διότι ήμουν ξεκάθαρος πως δε νιώθω άνετα να κάνω κάτι μαζί της όσο έχει σχέση και ότι τη βλέπω σαν κοπέλα όχι σαν το επόμενο πήδημα.Κάτι που πιστεύω ότι την αφόπλισε κάπως διότι μάλλον δεν είχε και πολλούς ανθρώπους να της φέρονται με αυτό τον τρόπο.Ούτε καν από τον κολλητό της.Πριν από ένα μήνα που προσπάθησε να με ξεκόψει μαθαίνω ότι υπάρχει κάποιο θέμα στη ζωή της,ξεκίνησε κάποια θεραπεία για ένα δερματικό πρόβλημα που έχει και τα χάπια την επηρεάζουν ψυχολογικά.Το πρόβλημα δεν είναι όμως αυτό,έγινε απόμακροι στους φίλους της και την οικογένεια της.Οπότε την πλησίασα με το σκεπτικό να τη βοηθήσω.Ένα μήνα τώρα προσπαθώ να της δείξω πως δεν είναι μόνη όπως πιστεύει,αλλά οι άνθρωποι γύρω της συνεχίζουν να με δείχνουν λάθος παρ'όλες τις προσπάθειές μου.Έχω αισθήματα για αυτή την κοπέλα,το παραδέχομαι ξανά και ξανά δεν έχω θέμα με αυτό.Δε τη πλησίασα με σκοπό να εκμεταλλευτώ το πρόβλημά της ώστε να την κάνω δικιά μου,προσπαθώ ειλικρινά να τη βοηθήσω και ας μην ανταποκριθεί ποτέ στα αισθήματά μου.Με πονάει φυσικά το ότι δεν είμαστε μαζί,αλλά πάνω από όλα θέλω να είναι εκείνη καλά και ας μην είναι μαζί μου ποτέ.Οπότε έχω βρεθεί σε αδιέξοδο και θέλω τη γνώμη σας.Προσπαθώ να είμαι κοντά της,να της δείχνω πως ενδιαφέρομαι για τα θέματά της και προσπαθώ να την ακούω όσο περισσότερο μπορώ και να της δίνω το χώρο της ώστε να μη νιώθει πιεσμένη(αν και μερικές φορές γίνομαι επιθετικός στις προσπάθειές μου και μάλλον αυτές τις φορές την εκνευρίζω),θέλω να δει πως έχει τουλάχιστον εμένα να τη βοηθήσει σε ότι και να συμβεί.Κάτι που πιστεύω έχει καταλάβει διότι ήρθε κατευθείαν σε εμένα για ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον κολλητό της (και καλό μου φίλο) πράμα περίεργο γιατί ποτέ δεν ήταν τόσο ευθύς με τα θέματα της,έπρεπε πάντα να ψαρεύω και να δω τι θα θέλει μου πει.Όμως είμαι μόνο 21 και δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να κάνω κάτι.Για αυτό έρχομαι σε αυτό το Forum για να δω τη γνώμη σας πάνω στο θέμα και ίσως να μου δώσετε μια πιο εξωτερική και αντικειμενική άποψη που αδυνατώ να δω.Συγγνώμη για το ολόκληρο βιβλίο που έγραψα αλλά δεν είναι απλή υπόθεση.