Κρίσεις Πανικού-Φοβική νεύρωση,υπάρχει γιατρειά;
Χαίρεται,
Εδώ και περίπου 7 χρόνια υποφέρω από κρίσεις πανικού.Μόλις εμφανίστηκαν στην φοιτητική μου ζωή με αφορμή κάποια ερωτική απογοήτευση και κάποιο μικρό πρόβλήμα υγείας,για περίπου έναν χρόνο υπέφερα.Ακολούθησα κάποια ομοιοπαθητική αγωγή και μετά από κάποιο διάστημα έγινα καλύτερα,και ξανάγινα λειτουργικός,βέβαια με αρκετές φοβίες όπως:κλειστοφοβία,αγοραφοβ ία κ.τ.λ. Περίπου 6 χρόνια μετά από το πρώτο επεισόδιο και τις συνέπειες του εμφανίστηκε με τον ίδιο τρόπο ο πανικός.Ίσως λόγω στρες από την δουλειά.Επισκέφθηκα ψυχίατρο για περίπου 2 μήνες, ο οποίος ακολουθούσε την ψυχαναλυτική μέθοδο,χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.Έτσι άλλαξα θεραπευτή και ακολούθησα πάλι κάποια ομοιοπαθητική αγωγή και μετά από περίπου 8 μήνες βελτιώθηκα.Όμως τον τελευταίο καιρό έχει επανέλθει πάλι ο πανικός και αρχίζω και χάνω το κουράγιο μου,παρά την βελτίωση που παρουσίαζα.Ο γιατρός μου συνέστησε το entract για 6 μήνες.Επισκέφθηκα πάλι και ομοιοπαθητικό και ξεκινάω πάλι αγωγή,αλλά νιώθω κόπωση πια.Η ποιότητα ζωής μου όσο πάει κ φθείνει με τον εγκλωβισμό μου στον φαύλο κύκλο του πανικού και των φοβιών μου.Τόσα χρόνια τα κατάφερα δίχως φαρμακευτική αγωγή κλασσικής ιατρικής,αλλά τώρα νιώθω,πως ίσως,πρέπει να το δοκιμάσω.Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας εφόσον έχετε αντιμετωπίσει παρεμφερές πρόβλημα και αν υπάρχουν άτομα που όντως έχουν θεραπευτεί και ανακουφιστεί απ' αυτό το πράγμα.Ευχαριστώ