Καιρό πολυ σκέφτομαι να κόψω το τσιγάρο όπως οι περισσότεροι καπνιστές φαντάζομαι... Μόνο μία φορά το έχω προσπαθήσει με αυτοκόλλητα νικοτίνης και απέτυχα παταγωδώς, δεν ξέρω αν έμεινα ολόκληρη μέρα χωρίς τσιγάρο. Να πω πως είμαι από τους πιο άρρωστους καπνιστές που ξέρετε, στο γυμνάσιο μπήκα με πακέτο, μιλάμε δηλαδή για 19 χρόνια... επίσης το βράδυ θα ξυπνήσω τουλάχιστον μία φορά, όχι για να πάω στην τουαλέτα, αλλά για να καπνίσω...
Τα οικονομικά μου όπως ξέρετε είναι ένα αίσχος, πριν πάρω το λαπ τοπ μου (τον Σεπτέμβρη νομίζω το πήρα) κάπνιζα αφορολόγητα, επειδή όμως μπροστά από την οθόνη τα τσιγάρα καίγονται μόνα τους το γύρισα στον καπνό, που κάπνιζα και τις καλές μου οικονομικά μέρες... Επειδή από σήμερα περίμενα πως θα είμαι χωρίς καθόλου δουλειά και η μάνα διαθέτει το πολυ 40ευρώ (και πάλι καλά) για τσιγάρα μου κι εγώ θέλω πάνω από 100, έπρεπε κάτι να κάνω ώστε να μην αρχίσω να τρώω τις σάρκες μου...
Ηλεκτρονικό τσιγάρο, οικονομικότατο... στην τιμή του αφορολόγητου βγαίνει περίπου αλλά δεν καίγεται μόνο του... Πριν καμιά δεκαριά μέρες λοιπόν απέκτησα κι εγώ ένα τέτοιο... για οικονομικούς κυρίως λόγους... και ως κλασσική ελληνιδα πρώτα το πήρα και μετά άρχισα να μαθαίνω γι αυτό...
Οι έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα άπειρες... έρευνες πληρωμένες από εταιρείες καπνού, έρευνες πληρωμένες από το ηλεκτρονικό τσιγάρο... και βέβαια η καθεμία λέει τα δικά της... θα σας πω κι εγώ λοιπόν τα δικά μου...
Όταν το πήρα, δεν το ξεκίνησα αμέσως γιατί είχα 2-3 καπνούς στην άκρη και προφανώς δεν θα τους πέταγα... έκανα όμως το λάθος όπως αποδείχτηκε και το βράδυ το δοκίμασα... Ε το πρωί δεν ήθελα να καπνίσω το κολοτσίγαρο με τίποτα... μου είχε φανεί τόσο καθαρό το ηλεκτρονικό που σιχαινόταν ο οργανισμός μου το άλλο... επειδή όμως είμαι τσιφούτης δεν πέταξα τους καπνούς και μετά απο δυο τρεις μέρες κάπνιζα ταυτόχρονα... μέχρι που ήρθε το σημείο που το ηλεκτρονικο μου φαινόταν πολύ φτωχό, είχα ανάγκη το μπούκωμα του καπνού... Πριν από κάνα τρίωρο όμως μου τελείωσε ο καπνός και θα αναγκαστώ να το συνηθίσω πάλι μιας και δεν έχω λεφτά για καπνό... Αυτό που θέλω να πω είναι πως όσοι αποφασίσετε να το ξεκινήσετε μην κάνετε το λάθος να το κάνετε ταυτόχρονα... πρώτα πετάξτε τα τσιγάρα σας και μετά αρχίστε...
Λοιπόν αυτές τις τρεις μέρες που δεν κάπνιζα (το ηλεκτρονικό το ατμίζεις δεν το καπνίζεις, επειδή έχει ατμό) όσο κουφό κι αν σας φανεί είδα διαφορά... Καταρχάς το ηλεκτρονικό δεν έχει φωτιά, άρα γλιτώνεις άπό όλες τις ουσίες τις καύσης και του καπνού... Το σκεπτικό είναι να αντικαταστήσεις το τσιγάρο με αυτό, στο οποίο θα μειώνεις την νικοτίνη. Έχει υγρά με διάφορες γεύσεις καπνού, αλλά και άλλες όπως φρούτων πχ με διαφορετικά ποσοστά νικοτίνης... ώσπου να μηδενίσεις την νικοτίνη και να ατμίζεις μόνο γεύση, μέχρι να το κόψεις κι αυτό...
Από διάφορους που έψαξα στο ιντερνετ, όλοι βλέπουν διαφορά στην υγεία τους, σαν να μην καπνίζουν, επανέρχεται γεύση και όσφρηση όπως επίσης και η αντοχή στις σκάλες πχ. Το άλλο όμως που οι περισσότεροι λένε είναι πως δεν μπορούν μετά να κόψουν το άτμισμα... Έχω πειστεί κι εγώ πως είναι υγιεινότερο από το κάπνισμα αλλά όχι καλό. Αυτοί που το "κατηγορούν" θα πρέπει να το συγκρίνουν με το τσιγάρο και όχι με την εισπνοή την καθαρή... Αν και η αλήθεια είναι πως αυτό το μαραφέτι υπάρχει μόνο 15 χρόνια άρα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου δεν μπορούμε να ξέρουμε... Δεν καταλαβαίνω όμως πως είναι χειρότερο ένα προιόν (ας δεχτώ πως εκτός της νικοτίνης, που είναι δηλητήριο έχει κι άλλες) που έχει 5 καρκινογόνες ουσίες ή μάλλον που ενδέχεται να έχει, είναι χειρότερο από ένα προιόν που αποδεδειγμένα έχει 400κατι.
Αν υπάρχουν κι άλλοι εδώ ατμιστές θα ήθελα να ακούσω την εμπειρία τους... καθώς και καπνιστές που το σκέφτονται, τις απορίες τους ή τους ενδοιασμούς τους..