Αδυναμία λήψης αποφάσεων - Τι έχω;
Γεια σας κι από μένα. Το πρόβλημα μου είναι λίγο σύνθετο και δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλεται αν και έχω ψάξει κάποια site και γι αυτό θα ήθελα τη γνώμη σας. Είμαι στο εξωτερικό τους τελευταίους 10 μήνες και κάθε φορά που μου παρουσιάζεται μια ευκαιρία για δουλειά αδυνατώ να πάρω μια απόφαση και να δεχτώ τις συνέπειες αυτής. Θέλω να ασχοληθώ με ένα συγκεκριμένο κομμάτι ενός επαγγέλματος αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το καταφέρω γιατί είμαι λίγο καιρό έξω και κάθε φορά που μου παρουσιάζεται ένα τηλεφώνημα από κάποιο γραφείο εύρεσης εργασίας και μου προσφέρουν δουλειά που δεν είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου ακριβώς αλλά δεν έχω κάνει αίτηση γι αυτήν και απλά είδαν το βιογραφικό μου και με πήραν, εγώ διαλύομαι για να πάρω μια απόφαση. Από τη μια σκέφτομαι ότι δε θέλω να συμβιβαστώ τόσο εύκολα και να πάρω μια δουλειά που δεν μου αρέσει τόσο πολύ (γιατί την τελευταία φορά που πήγα για δουλειά, το ένστικτό μου μου έλεγε τις δύο πρώτες μέρες που πήγα ότι δεν έπρεπε να μείνω και έμεινα από ανασφάλεια, και δεν μ' άρεσε αυτό που έκανα και τελικά μετά από 2 μήνες η εταιρεία φαλίρισε και βρέθηκα στην ίδια κατάσταση που ήμουν και πριν και έχοντας χάσει και το καλύτερο διάστημα για να ψάξω για δουλειά και φυσικά κατηγορούσα τον εαυτό μου γι' αυτό και γενικά αυτή η κατηγορία ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα αν είχα αποφασίσει διαφορετικά είναι κάτι που με τυραννάει πάρα πολύ τους τελευταίους 10 μήνες που είμαι στο εξωτερικό...) και που δεν την επέλεξα εγώ, και από την άλλη σκέφτομαι λόγω ανασφάλειας, χαμηλής αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης και όλα αυτά που κουβαλάω χρόνια τώρα και νόμιζα ότι είχα μάθει να τα διαχειρίζομαι, πότε θα βρω μια άλλη δουλειά, και μήπως είμαι αχάριστη που πετάω μια τέτοια ευκαιρία και ότι δεν πρέπει να το κάνω.. Είτε πάρω όμως την μια απόφαση είτε την άλλη πάντα κατηγορώ τον εαυτό μου ότι τελικά δεν πήρε τη σωστή απόφαση.. Και ενώ έχω αποφασίσει ότι θα δώσω περιθώριο ενός μήνα να ψάχνω συνέχεια γι αυτό που θέλω και μετά να ξεκινήσω τους συμβιβασμούς, όποτε μου 'ρχεται η ευκαιρία κωλώνω να πω όχι και φτου και πάλι από την αρχή... Η αδερφή μου μου λέει ότι φοβάμαι το άγνωστο και ότι θέλω να προεξοφλήσω το μέλλον λαμβάνοντας την καλύτερη δυνατή απόφαση.. Λογικά τα ξέρω όλα αυτά.. Αλλά πραγματικά όλη αυτή η διαδικασία έχει αρχίσει να με κουράζει.. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό το μόνιμο δίλημμα; Στην έλλειψη αυτοπεποίθησης κλπ ή παίζει να υπάρχει και ψυχαναγκαστική διαταραχή; Πραγματικά με έχω κουράσει... Οποιαδήποτε βοήθεια/άποψη δεκτή...