Originally Posted by InUtero;520775.......
@Remedy : [B
μονο χαπια μπορω να παρω, καθως δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για κατι παραπανω.[/B] Οπως το εκφραζεις, εχεις δικιο, οταν καποιος δε μπορει να δει πουθενα την χαρα των πραγματων , εχει οργανικο θεμα. Ομως,
ΔΕΝ εχω παρατησει τα παντα, δουλεια εχω,σχεση εχω και αρκετες ειχα (και μεγαλες σε διαρκεια), κανω κοινωνικες δραστηριοτητες. Κι ομως, στο τελος της μερας , μου μενει το κενο, οτι τιποτα δεν αλλαξε, οτι παρα τις προσπαθειες μου συνεχισα να ειμαι αορατος και απαρατηρητος.Σε αντιθεση δηλαδη με αλλους ανθρωπους, που κανουν τη μιση προσπαθεια και ειναι περιζητητοι.
@mnimonio : Μα οι αποψεις μου δεν ειναι παραθεση στατιστικων. Παντα μιλαω με βαση την δικη μου εμπειρια την αμεση, (πως ηταν η οικογενεια μου, πως ηταν οι σχεσεις μου), την εμμεση (πως ειναι οι οικογενειες των φιλων μου και οι σχεσεις τους) και τελος με τις στατιστικες, οι οποιες απλα συμπληρωνουν το παζλ.Δεν ειμαι δηλαδη απολυτος, αλλα φαινεται οτι οι ανθρωποι δεν θελουν να κοιτουν καταματα την αληθεια, οποτε με αποφευγουν γιατι προτιμουν πιο χαλαρες συζητησεις. Τους προβληματισμους μου για την οικογενεια, το γαμο, την κοινωνια κλπ, γενικα για τα αδιεξοδα της ζωης, τις εχουν εκφρασει και πολλοι σκηνοθετες ας πουμε, που καταληγουν με πεσιμιστικο συμπερασμα στο τελος, μονο που αυτοι εγιναν διασημοι, ενω εγω ειμαι ανυπαρκτος και δεν με θελει κανεις.
@Θεοφανια : με ρωτας αν θα εκανα ουσιαστικα, παρεα τον εαυτο μου; ναι, θα τον εκανα. Οχι, δεν θα τον εκανα, αν ημουν ατομιστης και ηθελα να ακουω μονο ο,τι μου χαϊδευει τα αυτια και δε νοιαζομουν για τα προβληματα των αλλων.
Ξερω οτι ο καθενας εχει τα προβληματα του, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι η λυση σε αυτο ειναι να ΜΗΝ τα συζηταμε συνεχως μεταξυ μας, παρα να λεμε "ολα καλα".
Θελω να προσθεσω το εξης :
δεν ειναι οτι αρνουμαι την υπαρξη ομορφων πραγματων στη ζωη. Αναζητω τον ερωτα, ειναι ο,τι πιο ισχυρο κινητρο υπαρχει.Αναζητω τις χαρες της ζωης, αλλα αυτο που μου μενει στο τελος σαν απορια και την εκφραζω ειναι : τι γινεται μετα; τι γινεται οταν τελειωνει ο ερωτας; τι γινεται οταν τελειωνει η αγαπη; ωραιο πραγμα η διαιωνιση του ειδους, αλλα γιατι ειναι πατριαρχικες οι οικογενειες και ιδιαιτερα εξουσιαστικες ;
Αυτο που με στενοχωρει λοιπον ειναι οτι οταν προσπαθω να κανω συζητηση, φαινομαι ιδιαιτερα δυσαρεστος και ακομα και οταν ειμαι πιο χαλαρος, κανεις δεν με αναζητα. Αυτο, επιβαρυνει την θλιψη μου και νομιζω πως γι'αυτο γινομαι ακομα πιο δυσαρεστος.