Καλησπέρα! Θα ήθελα να γράψω ένα κείμενο για να εκφράσω κάποιες ανησυχίες μου και επέλεξα αυτή την ενότητα γιατί πιστεύω ότι αυτά που έχω να πω,δεν ταιριάζουν απόλυτα με κάποια άλλη. Όποιος έχει όρεξη λοιπόν,ας το διαβάσει και οποιαδήποτε απάντηση,είτε συμβουλή,είτε απλή κουβέντα δεκτή!Να πω αρχικά,ότι είμαι 21 χρονών,φοιτητής και σπουδάζω στην πόλη μου.
Λοιπόν το θέμα μου έχει ως εξής: Έχω παρατηρήσει πως όταν έχω κάποιο πρόβλημα σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μου,δεν κάθομαι να το λύσω.Αντιθέτως,βρίσκω άλλες ασχολίες ή λύνω τα προβλήματα των άλλων για να το ξεχάσω. Έχω ένα σωρό δραστηριότητες (σχολή,γυμναστήριο,μαθήματ� � φωτογραφίας,μαθήματα yoga) κι έτσι με γεμάτο πρόγραμμα ξεχνάω κυριολεκτικά τα προβλήματα που έχω. Όταν όμως έχω ελεύθερο χρόνο στην άκρη (π.χ. τώρα με την εξεταστική που σχολή-γυμναστήριο γιοκ) έρχονται όλα μαζί, με πλακώνουν και δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω.Τώρα όσον αφορά τα προβλήματα που με βασανίζουν,έχουμε και λέμε.
Αρχικά,δεν πιστεύω ότι με εκφράζει απόλυτα η σχολή που είμαι.Αν και το αντικείμενο με εξιτάρει σε θεωρητικό επίπεδο,σε πρακτικό είμαι σίγουρος πως δε θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Έχω σκεφτεί μετά το πτυχίο να δώσω κατατακτήριες για κάποια άλλη σχολή, ή να ξαναδώσω πανελλαδικές αντί να ασχοληθώ με κάποιο μεταπτυχιακό (χαμένος χρόνος ή όχι; ). Η αλήθεια είναι ότι έχω αλλάξει γνώμη άπειρες φορές πάνω στο θέμα,αλλά δεν έχω κατασταλάξει κάπου και νιώθω ότι δεν έχω κάποιο όνειρο για να παλέψω να εκπληρώσω.
Όσον αφορά την ερωτική μου ζωή,εδώ μέχρι και οι πέτρες γελάνε.Βρίσκομαι με ένα παιδί για 1 χρόνο περίπου χωρίς όμως να έχουμε κάτι σοβαρό και είναι το μοναδικό άτομο που έχω δεθεί (ως ένα σημείο τουλάχιστον) σε ερωτικό επίπεδο. Οτιδήποτε άλλο έχω κάνει ήταν περιστασιακό. Δε νομίζω ότι θα αποζητούσα ποτέ μια σοβαρή σχέση σε αυτή τη φάση της ζωής μου,ωστόσο δεν το έχω ζήσει κιόλας για να το ξέρω. Όπως και να'χει είναι η πρώτη φορά που δε θέλω να την κοπανίσω με ελαφρά πηδηματάκια από κάτι τέτοιο (ναι,παλιά δε δενόμουν και δεν άφηνα τους άλλους να δεθούν μαζί μου).
Τρίτον,σκέφτομαι πολλές φορές το μέλλον μου και δεν ξέρω που βαδίζω και που πάω. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι η ζωή μου σε 10 χρόνια από τώρα (θα μου πείτε ποιος μπορεί; )και δεν ξέρω αν θα έχω κάτι για το οποίο θα αξίζει να σηκώνομαι απ'το κρεβάτι κάθε μέρα και να παλεύω γι'αυτό. Με προβληματίζει το ότι αναπόφευκτα θα χαθώ με άτομα με τα οποία έχω δεθεί (όπως καταλάβατε δεν είμαι και ο πιο εύκολος σε ζητήματα ανθρωπινων σχέσεων) και το ότι δεν έχω σταθερούς στόχους.
Ξέρω ότι σας κούρασα και ευχαριστώ όποιον μπήκε στον κόπο απλά να το διαβάσει.Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε απάντηση και ας μου δώσει επιτέλους κάποιος ένα χαστούκι μπας και συνέλθω! Να είστε όλοι καλά! :)