Οριακη Διαταραχη της προσωπικοτητας: καταλληλοτητα προσωποκεντρικης θεραπειας
Κανω εδω και 3 χρονια προσωποκεντρικη θεραπεια με μια ψυχολογο με την οποια ταιριαζουμε και εχουμε αναπτυξει σχεσεις εμπιστοσυνης. προσφατα καποια υπαρχοντα συμπτωματα που ειχα ενταθηκαν σε σημειο του να μην ειμια λειτουργικη στην καθημερινοτητα μου και δεχτηκα να δω ψυχιατρο. Αυτος μου διαγνωσε Οριακη διαταραχη της προσωπικοτητας και διαβαζοντας μετεπειτα για αυτην δυστυχως με φωτογραφιζει. Οταν ειπα τη διαγνωση στην ψυχολογο μου και της ζητησα να κανει τη δικη της διγνωση μου ειπε πως κατα τη γνωμη της προκειτα μαλλον για οριακη δομη παρα για διαταραχη ωστοσο ακομα κι αν παιζει διαταραχη μπορουμε να το δουλεψουμε μαζι. Απ ο,τι διαβασα στο ιντερνετ οι θεραπειες που συστηνονται για την οριακη διαταραχη της προσωπικοτητας δεν εχουν να κανουν με προσωποκεντρικη προσεγγιση αλλα κυριως με οριοθετημενη και παρεμβατικη σχεση μεταξυ θεραπευτη και θεραπευομενου. Ωστοσο δεν θα ηθελα να παω σε ψυχιατρο και μου ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να εμπιστευτω καποιον και να χτισω σχεση εξ αρχης μαζι του. Μπορει λοιπον να υπαρξει αποτελεσματικη θεραπεια της οριακης διαταραχης της προσωπικοτητας μεσω της προσωποκεντρικης προσεγγισης ή απλα θα κοροιδευα τον εαυτο μου χορευοντας γυρω απ το προβλημα? Οποιαδηποτε επιστημονικη αποψη ή προσωπικη εμπειρια θα ηταν ευπροσδεκτη :)