Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σχετικά καινούρια στο forum. Πιο πολύ το χρησιμοποιούσα για να πάρω κάποιες απαντήσεις σε δικά μου ζητήματα, μέσα απο δικά σας.
Η ιστορία της δικής μου καταθλιπτικής φάσης ξεκινά πρίν τρία-τέσσερα χρόνια με εξάρσεις και υφέσεις, με διάφορες αφορμές και πολλές αιτίες. Στην παρούσα φάση, όμως, έχει φτάσει στο ζενίθ. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε ένας χωρισμός. Η σχέση μετρούσε 6 μήνες γεμάτους έρωτα, πάθος, όμορφων στιγμών και δόμηση μιας ουσιαστικής και βαθιάς σχέσης, μέχρι που ένα πρωί άκουσα τη φράση ''θέλω να μείνω μόνος μου'' και χώρισα. Όπως καταλαβαίνετε, έχασα τη γη κάτω απ'τα πόδια μου. Τίποτα δεν προμήνυε ότι κάτι δεν πάει καλά, πόσο μάλλον ότι θα χωρίζαμε. Η αιτιολογία ήταν ότι χάθηκε το πάθος κι έσβησε ο έρωτας. Αρχικά δεν το χωρούσε ο νούς μου. Σταδιακά το αποδέχτηκα όσο κι αν πονούσα κι είχα την ελπίδα ότι θα γυρίσει. Έλεγα αποκλείεται να άλλαξαν όλα τόσο γρήγορα! Πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο, κλεισμένη στο σπίτι, δεν έτρωγα και σκεφτόμουν ακατάπαυστα... Τι πήγε στραβά; τι έκανα; τι άλλαξε και πότε άλλαξε; και πολλά άλλα απ'τα γνωστά ερωτήματα που βασανίζουν τους φρεσκοχωρισμένους-ερωτευμένους! Σ'αυτή την περίοδο έρχονται να κουμπώσουν τα νέα απο τη δική του πλευρά. Κλείνεται στο σπίτι, δε συναναστρέφεται με κανένα και να μη σας τα πολυλογώ ξεκινά συνεδρίες με μια ψυχολόγο και η διάγνωση είναι κατάθλιψη.(2 μήνες μετά το χωρισμό)
Εκεί ξαναμπαίνει στη ζωή μου για να μου ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκε, να μου πεί ότι είιμαι πολύ σημαντική γι' αυτόν και να μου δώσει κάποιες απαντήσεις. Δε θα σας τα αναλύσω όλα, προφανώς θα σας αναφέρω όμως ένα σημαντικό κομμάτι για να καταλάβετε τη φάση παράνοιας που βίωνα. Εκεί, λοιπόν που εγώ ρωτώ :'' Πως είναι δυνατόν απο τη μια να μου λές ότι είσαι ευτυχισμένος κι ερωτευμένος και ότι είναι η πρώτη φορά που αισθάνεσαι έτσι κτλ κτλ κι απο την άλλη μέσα σε μια μέρα τα κάνεις λαμπόγυαλο;''η απάντησή του ήταν ότι όοολη αυτή τη σχέση την είχε φτιάξει στο μυαλό του ως την τέλεια σχέση κι όταν είδε ότι κάτι δεν του βγαίνει (γιατί εγώ δεν ήμουν η αψεγάδιαστη πριγκίπισσα αλλά μια κοινή θνητή) θεώρησε ότι τα κανε σκατά κι αποχώρησε! Έλα όμως που ξαναξεκινήσαμε να έχουμε επαφή, ξαφνικα ξανάρθε ο έρωτας και ξαναήμασταν μαζί (με πιο φλου όρους και καλά, γτ εγώ το'παιζα και δύσκολη πανάθεμά με) όπου εγώ είπα ότι αφου τον αγαπάω και τον νοιάζομαι, θα παλέψω δίπλα του, μαζί του την κατάθλιψη και θα τον βοηθήσω για να είμαστε καλά. Έλα όμως που το παλικάρι ήταν-και είναι- στη φάση της απάθειας!. Δε νιώθω, δεν αισθάνομαι, δε νοιάζομαι για τίποτα και για κανέναν. Μόνο για μένα, βεβαίως βεβαίως! Ήμουν ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο μιλούσε, τον οποίο άκουγε και έβλεπε(αραιά βέβαια, λόγω απόστασης). Παράλληλα στην περίοδο αυτή συμβαίνει ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό θέμα, το οποίο μοιραζόμαστε αλλά μαντέψτε... δε νιώθει. Ούτε συμπόνια, ούτε ανησυχία. Μόνο τα τυπικά τηλεφωνήματα να ρωτήσει για το τυπικό ενδιαφέρον. Κάπου εκεί αρχίζει η δική μου οριστική πτώση... Βρίσκομαι στη μέση δύο δύσκολων καταστάσεων στις οποίες πρέπει να ανταπεξέρχομαι τέλεια! Απο τη μια στήριξη στην οικογένειά μου κι απο την άλλη ντάντεμα σε έναν άνθρωπο που δε μ έδινε τίποτα παρά μόνο ανασφάλειες και ανησυχία. Μου έλεγε πχ σήμερα θέλω να μιλήσουμε αλλά την επομένη δε θέλω να μιλήσω σε κανέναν, ούτε σ'εσένα κτλ κτλ
Για να μη σας τα πολυλογώ, ξαναχωρίσαμε. Σε μια φάση που δεν ήθελε να μου μιλάει καθόλου γιατί ένιωθε κενός και ένιωθε τύψεις που δεν μπορεί να μου δώσει έστω και λίγη αγάπη! όταν χωρίσαμε, ένιωσα ανακούφιση. Ένιωσα ότι ένα τεράστιο βάρος έφυγε απο πάνω μου...αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Τη θέση του πήρε η κατάθλιψη με τα πιο άγρια χαρακτηριστικά της. Ξεκίνησα σχεδόν αμέσως συνεδρίες με μια ψυχολόγο γιατί έπρεπε να αναθαρρήσω, καθώς το οικογενειακό ζήτημα εξακολουθούσε να υφίσταται και δε μου επιτρεπόταν να πέσω! Το δουλεύω αρκετά και με συνέπεια αλλά ακόμα αισθάνομαι εξαρτημένη απο αυτόν τον άνθρωπο. Έκανε κι άλλη μια κρούση, αυτή τη φορά για να βοηθήσει αυτός,εμένα η οποία πήγε περίπατο με την παρέμβαση τρίτου. Τώρα δεν αισθάνομαι ερωτευμένη, ούτε θέλω να είμαστε μαζί. Αισθάνομαι καθαρή εξάρτηση απο την ιστορία σαν ιστορία και με πονάνε τα γιατί όσον αφορά τη συμπεριφορά και τα μπερδέματα και τα μη ξεκάθαρα πράγματα. Α! Ξέχασα να σας πώ ότι όταν χωρίσαμε με έδιωξε απο το σπίτι του ενώ ήμουν σε ξένη πόλη και δεν είχα που αλλού να πάω σε ακτίνα 100χλμ!Γλυκούλης! Αυτα... Σας κούρασα, το ξέρω αλλά να ξέρετε αυτή είναι η σύντομη εκδοχή. Ακούω απόψεις, συμβουλές επιπλήξεις και ό,τι προαιρείσθε! :)