Από φόβο σε φόβο-Ψυχοσωματικά
Γεια σε όλους σας.
Είμαι 18 χρονών και τρίτη λυκείου και από τον φετινό χειμώνα η ζωή μου δεν είναι και πολύ ευχάριστη.
Νομίζω ότι έχω πρόβλημα με ψυχοσωματικά. Πριν από περίπου 2 μήνες ένιωσα μερικές ενοχλήσεις στο στήθος(τίποτα σοβαρό) και μερικά φτερουγίσματα στην καρδιά και από τότε ενεργοποίηθηκε αυτός ο τεράστιος φόβος(που τον είχα φαίνεται από μικρή απλά προσπαθούσα να μη δίνω σημασία) ότι έχω κάτι σοβαρό το οποίο (μπορεί να ακούγεται αστείο) θα με οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο. Πάλεψα ένα μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο αντι τα πραγματα να καλυτερεύουν άρχισα να νιώθω ενοχλήσεις σε διάφορα μέρη του σώματος αλλά κυρίως στην περιοχή της καρδιάς. Ο χειρότερος φόβος μου εκείνη την εποχή ήταν ότι έχω καρδιακό πρόβλημα. Είχα διαβάσει αρκετά γύρω από ψυχοσωματικά οποτε ζήτησα από την μαμα μου να με πάει στον καρδιολόγο της για να κάνω έλεγχο για να ξέρω τι συμβαίνει. Τα αποτελέσματα ήταν καλά. Δεν είχα τίποτα. Παρ'όλα αυτά οι ενοχλήσεις συνέχισαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι που πήρα απόφαση ότι θα πάψουν μόνο όταν σταματήσω να δίνω σημασία. Όντως όλα ηρέμησαν και σταμάτησα να ανησυχώ. Πριν 4 μέρες ένιωσα εναν οξύ πόνο στο κεφάλι μου σε πολύ συγκεκριμένο σημείο(όχι δηλαδή συνηθισμένος) και από τότε με έπιασε καινούριος φόβος. Σκέφτομαι συνέχεια ότι έχω όγκο στο κεφάλι. Από τότε αυτός ο πόνος εμφανίζεται τακτικά στο ίδιο σημείο αλλα σε άλλα μέρη του κεφαλιού(πιο σπάνια) ενώ σήμερα ολόκληρο το κεφάλι μου πήγε να σπάσει από μια πίεση που ένιωθα και πόνο. Επίσης όλα αυτά τα συνδίασα με μια αδυναμία που νιώθω από πέρυσι κάποιες φορές στο δεξί χέρι(πχ δυσκολεύομαι ακόμα και να γράψω καλά) και ο τρόμος μου μεγενθύνεται. Το ξέρω ότι είναι πολύ πιαθανό όλα αυτά να ευθύνονται σε ψυχοσωματικά για αυτό δεν έχω καμία όρεξη να τρέχω ξανά σε γιατρούς(και να ανησυχώ τζάμπα τους γονείς μου). Απλά θέλω να ρωτήσω πως αντιμετωπίζονται αυτοί οι φόβοι και αν θα συνεχίσονται να εμφανίζονται συνέχεια, ο ένας μετά τον άλλον. Να σημειώσω ότι φέτος είναι λίγο αγχωμένη χρονιά λόγω Πανελληνίων και πρόσφατα έμαθα ότι η μαμά μου έχει καρκίνο(οπότε μπορεί να παίζουν και αυτά κάποιο ρόλο) Θα ήθελα τη γνώμη σας και τη συμβουλή. Επίσης αν κάποιος είχε παρόμοια συμπτώματα και τα αντιμετώπισε κάπως να τα μοιραστεί. Μου είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω τις καθημερινές μου ασχολείες όταν σκέφτομαι συνέχεια αυτό. Ελπίζω να είστε όλοι καλά :)