Γειά σας.
Είμαι 19 ετών και νομίζω ότι πάσχω από κατάθλιψη και κοινωνική φοβία.
Όλη την ημέρα αγχώνομαι για μικροπραγματα.
Βρίσκομαι σε ένα συνεχές άγχος όλη την ώρα.
Όταν βγαίνω έξω νιώθω ότι θα λιποθυμησω.Εχω ταχυκαρδία, νομίζω ότι όλοι με κοιτάνε και με σχολιάζουν αρνητικά,έχω τάσεις για εμετο.Ζαλίζομαι,μπερδεύω τα λόγια μου,τα μάτια μου κοκκινίζουν,νιώθω οτι ζεσταίνομαι κ.α.
Ακόμη, αισθάνομαι άχρηστη..ότι δεν θα καταφέρω τίποτα στην ζωή μου..Τα βλέπω όλα μαύρα.Σκέφτομαι συνέχεια τον θάνατο.Όλη μέρα και όλη νύχτα..Σκέφτομαι τρόπους αυτοκτονίας αλλά δεν έχω κάνει απόπειρα ποτέ μου...αν και αυτοτραυματιζομαι..Τιμωρώ τον εαυτό μου..Χαρακώνομαι,καίγομαι, κανω γρατζουνιές.Όταν είμαι έξω και νιώθω πως με κοιτάνε όλοι, τότε αρχίζω και τσιμπαω τον εαυτό μου σε διάφορα σημεία,με τέτοιο τρόπο βέβαια που δεν γίνομαι αντιληπτή από τους υπόλοιπους.Τις περισσότερες φορές το κάνω ασυναίσθητα..απλώς θέλω να με πονέσω..μπηγω τα νύχια μου στο δέρμα μου με τόση πίεση που καμιά φορά ματώνω..
Επιπλέον θέλω να κοιμάμαι όλη μέρα . Να μη σηκώνομαι από το κρεβατι.Οσες ώρες και να κοιμηθώ νιώθω κουρασμένη..Μπορεί να είμαι έξω για μια δουλειά η οποία να διαρκέσει 3 ώρες πχ και όταν γυρίσω σπίτι να είμαι πολύ κουρασμενη.
Οι γύρω μου δεν έχουν παρατηρήσει τίποτα από ολα αυτά διότι μπροστά τους προσποιούμαι ότι είμαι χαρούμενη..