Προτάσεις βιβλίων για το πένθος
Καλησπέρα σας
Η ξαδέρφη μου έχασε τον γιο της, που αυτοκτόνησε. Εγώ δεν μπορώ να την βοηθήσω και πολύ, γιατι όσο σκληρό και αν ακούγεται, είμαι
πολύ πιεσμένη χρονικά και οικονομικά, ανάμεσα στην οικογενειά μου και την δουλεία μου. Δυστυχώς εγώ είμαι στην Αθήνα και αυτή στην
Κομοτηνή. 'Εχω καταφέρει να πάω να την δω κάποιες φορές, αλλά γενικότερα μου είναι δύσκολο. Αυτή δέν μπορεί να έρθει, γιατί δεν έχει
χρήματα και πρέπει να κρατάει τα εγγονάκια της. Τα εγγόνια της είναι η μόνη χαρα που έχει. Αλλά φοβάμαι μην 'μεταδωθεί' η θλίψη και σε
αυτά, που μάλλον θα έχει ύπουλες και μακροχρόνιες ψυχολογικές συνέπειες. Το κακό είναι οτι έχει γεμίσει τύψεις για αυτό που έγινε. Θα
ήθελα να μου προτέινετε κάποια σχετικά βιβλία, ώστε να τα διαβάσω και να μπορώ να την βοηθήσω κάπως τις λίγες στιγμές που μπορούμε
να είμαστε μαζι, και φεύγοντας να της τα αφήσω με το πρόσχημα οτι εμένα με βοήθησαν πολυ και αν θέλει να τους ρίξει μια ματιά και
όποτε θέλει να μου τα επιστρέψει, ώστε να μην φανεί οτι την λυπάμαι. Δεν ασχολείται με την τεχνολογία και δεν μπαίνει στο internet. Όταν
είμαστε μακριά μιλάμε απο το τηλέφωνο, αλλά με κουράζει και με γεμίζει θλίψη το γεγονός οτι δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα
για να την βοηθήσω.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε