ΨΥΧΩΣΗ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Καλησπερα σε ολους οσους εχουν ψυχη, γιατι μονο αυτοι μπορουν να ακολουθησουν..Η ιστορια μου αρχιζει απο μικρο παιδι..με εντονα γεγονοτα που στιγματιζουν ολη τη ζωη. Θα μπορουσα να γραψω εν βιβλιο ισως μ΄ολα αυτα που εχω ζησει αλλα δε θελω να κουρασω κανεναν αλλωστε κι εγω κουραζομαι να τα σκεφτομαι. Στα 25 βιωσα ενα και ευτυχως μοναδικο (μεχρι τωρα) ψυχωσικο επεισοδιο. Ηταν ενας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ. Με παραληρηματικες ιδεες και καμια επαφη με την πραγματικοτητα. Ευτυχως παραπεμθηκα αμεσως σε νοσοκομειο και μαλιστα δε χρειαστηκε να νοσηλευτω, αλλα βεβαια με πολυ ισχυρη θεραπευτικη αγωγη. Συνηλθα σχεδον μετα απο ενα μηνα. Εννοω οτι αρχισε η σκεψη μου να επανερχεται στα φυσιολογικα της. Απο τοτε αρχισε ενα μακρυ ταξιδι...Κρισεις πανικου, εντονη καταθλιψη, τασεις αυτοκτονιας και αλλα γνωστα..Επισκεπτομουν τον ενα ψυχιατρο μετα τον αλλο..Ο καθενας με τη δικη του διαγνωση και τη δικη του θεραπεια...ΨΥΧΩΣΗ, ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ, ΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ...ολες οι διαγνωσεις σχετικες και παρεμφερεις..Δεν υπαρχει ψυχοφαρμακο που να μην το εχω παρει...Σημειωτεον οτι ολα αυτα τα χρονια (20) η ζωη μου ηταν μια περιπετεια..Μονη και περιπλανωμενη μεσα σε διαφορετικες πολεις, σχεσεις, εργασιες...Δεν το εβαλα κατω ομως ποτε...Ισως γιατι πραγματικα ειχα ΨΥΧΗ..Ακομα ψαχνω να βρω ποια ειμαι και ποια ειναι η ασθενεια μου..Αν μπορει καποιος ας μου πει, και να μου προτεινει και την αναλογη θεραπεια. Εδω και μερικους μηνες δεν παιρνω καμια θεραπεια. Δουλευω εδω και αρκετα χρονια σε μια πολυ υπευθυνη δουλεια με πολυ εντονη ψυχολογικη πιεση και μεγαλωνω μονη μου δυο παιδια. Οποιοσδηποτε στη θεση μου και χωρις κανενα παρομοιο ιστορικο θα ειχε χασει το μυαλο του..Τωρα πια, μετα απο ολα αυτα, νιωθω τοσο ωριμη, τοσο δυνατη, καμια φορα κι ευτυχισμενη...κι ας μην εχω ανακαλυψει ακομα το επισημο ονομα της ασθενειας μου.Ετσι κι αλλιως δεν εχει καμια σημασια πια......