Ελλειψη κινητρου - Αναγκη να απομακρυνεσαι απο ολους κι απο ολα
Εφυγα απο την Ελλαδα πριν 4 περιπου χρονια (αρχικα για μεταπτυχιακο και μετα για δουλεια στη χωρα που βρισκομαι τωρα)
Οσο ημουν στην ελλαδα ημουν απο τους γενικα εξωστρεφεις ανθρωπους (οσο αντικειμενικα μπορει να κρινει καποιος τον εαυτο του). Εκανα ευκολα νεους φιλους/ νεες γνωριμιες και γενικα
(οπως μου ελεγαν κι οι ανθρωποι που με ξερουν καλα) δεν στενοχωριουμουν σχεδον ποτε και παντα με χιουμορ και με αισοδοξια ξεπερνουσα τα προβληματα του
και βοηθουσα και τους γυρω μου να ξεπερασουν τα δικα τους.
Τα τελευταια χρονια ομως εχω κλειστει απολυτα στον εαυτο μου. Η εικονα που εχουν για μενα οι γονεις μου, ο αδερφος μου και οι
πιο κοντινοι φιλοι μου ειναι 100& ψευτικη. Σε κανεναν δε λεω τι αισθανομαι και τι σκεφτομαι.
Πως αισθανομαι και τι σκεφτομαι ?? Θα προσπαθησω να σας το εξηγησω παρακατω, αφου πισω απο την ανωνυμια του pc, δεν ντρεπομαι καθολου (μιας και πιστευω οτι η ντροπη ειναι αυτο που με κανει κι εχω χρονια να πω τι αισθανομαι σε καποιον)
Οταν εφυγα απο την Ελλαδα ειχα μια σχεση που ποτε δεν ειχα εκτιμησει και στην οποια ειχα κανει μεγαλα κι ασυγχωρητα λαθη.
Ως εκ τουτου λιγους μηνες αφοτου εφυγα, η κοπελα με χωρισε κι απο εκεινη την περιοδο εχω μπει σε ενα φαυλο κυκλο εσωστρεφειας (?), καυαθλιψης (?), κλεισιματος στον εαυτο μου (?), δεν ξερω καν πως να το χαρακτηρισω
Αρχικα, νομιζα οτι ηταν απλα μια ερωτικη απογοητευση (ή απλα μια συνειδητοποιηση του ποσο "ηλιθιος" ειμαι) και οτι θα περνουσε με την παροδο του χρονου
Οι μηνες ομως περνουσαν κι εγω συνεχιζα να αισθανομαι το ιδιο. Κενος, αδειος κ χωρις ορεξη για τιποτα. Το μονο που με ενδιεφερε ηταν τι δικαιολογιες θα πω σε γνωτους ή πως θα αρνηθω προτασεις για εξοδους κλπ, ωστε να μεινω μονος μου
Μετα απο περιπου εναμιση χρονο, ημουν ακομα στην ιδια κατασταση. Ερειπιο πραγματικα μεσα μου - ενδεικτικο ειναι οτι ειπα ψεματα σε γονεις και φιλους
και περασα τις 3 βδομαδες των χριστουγεννων στη χωρα που εμενα τοτε, πραγματικα ολομοναχος (πραγμα που δεν εχω μετανιωσει καθολου, θα το εκανα ευχαριστως ξανα)
Την περιοδο εκεινη, πιστευα οτι η συναισθηματικη μου κατασταση οφειλονταν στο γεγονος οτι ειχα αρχισει την αναζητηση εργασιας (πραγμα που με αγωνε αρκετα)
Κι αυτο ομως αποδειχθηκε απλα μια εικασια, διοτι δουλεια βρηκα (κι οντως τους πρωτους 2-3 μηνες ειχα ενθουσιαστει αρκετα) στη συνεχεια ομως επεσα παλι
στα ιδια συναισθηματα.
Προσπαθησα αρκετες φορες να κανω μια καινουρια αρχη, οσον αφορα στα συναισθηματικα, αλλα οσες κοπελες γνωριζα παντα τις συνεκρινα με την πρωην μου και παντοντε η πρωην "κερδιζε"
Πλεον, σχεδον καθε πρωι που ξυπναω, νιωθω μια παντελη ελλειψη κινητρου..
Προσπαθησα πολλες φορες να ξεκινησω ενα χομπυ (τεννις, μπασκετ, windsurfing) αλλα μετα απο 2-3 εβδομαδες τα παρατησα
Ισως το μονο πραγμα που περιμενβ καθε εβδομαδα ειναι η παρασκευη και το σαββατο. Συνηθως πινω παρα πολυ. Τοσο πολυ που δε θυμαμαι καν πως περασα.
Ο λογος που πινω..? Ολοι κι ολα μου φαινονται τοσο βαρετα..
Ισως μονο ενα προσωπο δεν ειναι τοσο βαρετο και μπορω να περασω λιγο χρονο μαζι του (σε ανδρικη φιλια αναφερομαι).
Ειναι ενας φιλος που γνωρισα στην σωρα που εκανα μεταπτυχιακο και που τον τελευταιο χρονο συγκατοικω Εχει χιουμορ, δε γκιρινιαζει (κατι που ειναι πολυ σημαντικο οταν συγκατοικεις) ειναι διακριτικος και γενικα ατομο που μπορεις να βασιστεις πανω του..
Σε τρεις μηνες βεβαια φευγει μονιμα (για την ακριβεια θα παει να μεινει σε αλλη ηπειρο) κι αντι να στενοχωρηθω που θα φυγει ο μονος ουσιαστικος φιλος που εχω εδω, εγω χαιρομαι.. Μετραω τις μερες, για να μεινω και παλι ενετελως μονος μου. Εγω κι οι σκεψεις μου.
Απο την αλλη βεβαια σκεφτομαι οτι δεν εκτιμαω αυτα που εχω. Ειμαι υγιης, εχω μια καλη δουλεια και δεν πρεπει να παραπονιεμαι και να γκρινιαζω, διοτι υπαρχουν ανθρωποι που αντιμετωπιζουν πολυ σοβαρα προβληματα.
Δε ξερω αν εχω κατι, δε ξερω αν απλα υπερβαλλω, ενα μονο ξερω και γι αυτο ειμαι σιγουρος.. Θελω να ειμαι μονος μου, να μενω μονος μου και να μη χρειαζεται να δινω λογαριασμο για τιποτα και σε κανεναν
Και το κυριοτερο, δε θελω κανεις απο τους κοντινους μου ανθρωπους να μαθει ποτε πως ειμαι και τι νιωθω. Θελω να πιστευουν οτι ολα ειναι ολα ειναι μια χαρα (μπορει και να ειναι βεβαια)
Γενικα αν προσπαθουσα να ζωγραφισω τα συναισθηματα μου σε ενα χαρτι, θα τραβουσα μια ευθεια γραμμη. Τιποτα αλλο. Ετσι νιωθω. Απλα μια ευθεια γραμμη, χωρις σκαμπανεβασματα. Ουτε πανω ουτε κατω (αμφιβαλλω βεβαια αν εχει πιο κατω)
Υ.Γ. Ανοιξα το τοπικ αυτο στην κατηγορια Καταθλιψη-Δυσθυμια και οχι στην κατηγορια Σχεσεις, γιατι (θελω να) πιστευω οτι το κενο που αισθανομαι δεν ανηκει απλα σε μια ερωτικη απογοητευση πριν απο λιγα χρονια.
Υ.Γ.2 Ευχαριστω που με ακουσατε. Ποτε δεν πιστευα οτι θα τα εγραφα ολα αυτα