Πώς θα περιγράφατε την εμπειρία της ψυχοθεραπείας σας ??
Οσοι περάσαμε ή περνάμε από το στάδιο της ψυχοθεραπείας, θα θέλατε να μοιραστούμε εντυπώσεις για την εμπειρία αυτή??
Στις μεγάλες πόλεις γινόμαστε ανώνυμοι μεταξύ μας και στις μικρές φυλάμε τα νώτα μας, για να μη μας κολλήσουν καμιά ρετσινιά. Ετσι και κάτι να πάει στραβά με τον / την θεραπευτή διακόπτουμε ή το αντιμετωπίζουμε μόνοι. όπως μπορούμε.
Σίγουρα υπάρχουν και καλοί, ευσυνείδητοι ειδικοί, όμως πώς τους βρίσκεις?
Μια παντρεμένη πια νεαρή γυναίκα διέκοψε και την αραιά συμβουλευτική της συνεδρία, όταν ο θεραπευτής της, που την κάλεσε ο ίδιος για να της χαρίσει δώρο για τον γάμο της, ζήτησε από την κοπέλα τα... συνηθισμένα 160 ευρώ για την κάθε συνεδρία τους μέχρι τότε!
Από την άλλη, μια 35χρονη μοναχική γυναίκα έφτασε να δίνει 100 ευρώ τη μέρα, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τον επιτήδειο "επαγγελματία", με τον οποίο έμπλεξε. Η γυναίκα είχε ζήσει άσχημα παιδικά χρόνια και γονείς του "σώπα εσύ, μη μιλάς", με αποτέλεσμα να στέλνει συχνά πυκνά τον θεραπευτή της πολυτελείς διακοπές στις Αλπεις με τη γυναίκα του. Εκατό ευρώπουλα τη μέρα ήταν αυτά!
Και αυτή διέκοψε, κάνοντας την επανάστασή της, όταν άκουσε τον φίλο της να της λέει "εγώ θα το καταγγείλω, αλλά να ξέρεις θα το περάσεις μόνη σου όλο αυτό" (καταγγελία, μηνύσεις, ανταλλαγές πυρών κλπ.
Γίνεται πολύς λόγος για το μπουλγκ στα σχολεία, όμως εδώ τι έχουμε??
Θέλω να πούμε και τις καλές μας εμπειρίες στο θέμα, μη επηρεαστούμε από τον πρόλογό μου.
Ευχαριστώ!