Εκτακτες καρδιακές συτολές
Καλησπέρα.Εδώ και 2 εβδομάδες παθαίνω έκτακτες σε καθημερινή βάση.Σταμάτησαν για λίγες μέρες όταν ο γιατρός μου ξεκίνησε ρυθμονόρμ(για 5 μέρες.αναφέροντάς μου οτι έχω σύμπτωμα χωρίς πρόβλημα στην καρδιά οπότε θέλει να σταματήσουμε το σύμπτωμα).Το καρδιογράφημα κατέγραψε κοιλιακές και κολπικές έκτακτες.Ο γιατρός μου είπε οτι δέν ειναι τίποτα και να μην έχω άγχος γιατί δεν είναι επικίνδυνες.Την μία μέρα μάλιστα πήγα στα επείγοντα γιατί κάθε 10 δευτερόλεπτα έκανα και 1-2 δυνατές.Εχθές το βράδυ πείρα το τελευταίο χάπι αν και θα συνέχιζα λίγο ακόμη αλλά αύριο έχω ραντεβού για γαστροσκόπηση γιατί έχω πρόβλημα στο στομάχι και ο γιατρός θέλει να δει μήπως και προκαλούνται απο εκέι οι έκτακτες.Ο λόγος που γράφω είναι γιατί έχω κυριευτεί απο άγχος και φόβο σκεπτόμενος οτι θα πάθω ανακοπή και θα πεθάνω έτσι απλά.Ξέρω πως κάποιος θα απαντήσει οτι αφού ο γιατρός είπε οτι δεν είναι τίποτα να τον ακούσω και να ηρεμήσω.Το θέμα είναι πως ο γιατρός δεν γνωρίζει απο που προέρχεται το σύμπτωμα αυτό.Μπαίνω στο ίντερνετ και διαβάζω για τις αρρυθμίες(όπως κάνουμε πολλοί απο εμάς τους φουλ με άγχος)με αποτέλεσμα να πανικοβάλλομαι ακόμη περισσότερο σε σημείο που δεν μπορώ να κάτσω χαλαρός ούτε για δευτερόλεπτα.Σκέφτομαι πως εάν περνάω τέτοια απο τώρα,τί θα περνάω στα 40(εάν ζω).Ο πατέρας μου έχει πάθει έμφραγμα του μυοκαρδίου και έκανε 4πλό bypass.Ο αδερφός του ρήξη ανευρύσματος αορτής και ο παππούς+ο πατέρας τους πέθανε απο καρδιά.Παλιά είχαν βρεί στον αδερφό μου πρόπτωση και ανεπάρκεια μιτροειδους και το ίδιο ακριβώς και σε εμένα.Είναι να μην αγχώνομαι.Πείτε μου.
Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας.