Θεωρείτε οτι η ψυχολογία αφορά όλους ή όσους έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ?
Printable View
Θεωρείτε οτι η ψυχολογία αφορά όλους ή όσους έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ?
Προσωπικά θεωρώ οτι η ψυχολογία αφορά όλους ..................
ολοι μας έχουμε προβλήματα να λύσουμε (οπου εμπλέκονται συναισθήματα , σκέψεις ), παρόλο που μπορεί να μην είναι κατάθλιψη ή κάποια διαταραχή ................ μπορεί να είναι καθημερινοί προβληματισμοί ή να αγγίζουν και λίγο την φιλοσοφία ................
ολοι μας προσπαθούμε να ισορροπήσουμε και στην αναζήτηση αυτή γεννιούνται ερωτήματα όπως : Που βρίσκεται η ευτυχία ? Ποιο το νόημα της ζωής ? Τι ελαττώματα και τι προτερήματα έχουμε ? Τι μας ενοχλεί στους άλλους ? Τι θα αλλάζαμε ? Ποιοι είναι οι στόχοι μας ? κ.α.
Αυτοι οι προβληματισμοί πηγάζουν απο την διάθεση να είμαστε ψυχολογικά ισορροπημένοι και οι απαντήσεις που δίνει ο καθένας μας σε αυτούς πηγάζει απο τις ανάγκες του, τα συναισθήματα του και τις σκέψεις του ..............
Δεν είναι καθαρά φιλοσοφικές ερωτήσεις .................... νομίζω ............
Βέβαια ανακύπτει και ένα άλλο θέμα ................
Μπορεί κάποιοι να συμφωνήσουν οτι η ψυχολογία αφορά όλους ............... αλλα να πιστευουν οτι αυτά τα θέματα δεν έχουν θέση σε αυτό το forum ...............
ενδεχομένως να είναι κάπως προκλητικο , οταν ο άλλος αντιμετωπίζει σοβαρα προβλήματα, να φέρνεις προβληματισμους όπως \'\'Εργασία και Χαρά\'\' !
Το κατανοώ ..........
Και δεν εχω κανένα πρόβλημα να σβηστούν τέτοια θέματα , αν ενοχλούν ......................
Ψυχολογία, εργασία, ζωή, στο μυαλό μου είναι αλληλένδετα.
Δεν τα θεωρώ καθόλου άσχετα, ούτε προκλητικά.